Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Document. Cum va arăta blocul mamei lui Cristi Borcea din Mamaia

ro

19 May, 2021 00:00 1494 Marime text
  • Mama lui Cristi Borcea, Elena Borcea, prin firma M&A Turism Litoral SRL ridică un bloc de cinci etaje în Mamaia
  • APM Constanţa a decis că nu este necesară efectuarea evaluării asupra mediului
  • Imobilul este situat în zona Restaurant Dacia

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat de hotărârea luată cu privire la solicitarea depusă de societatea unde acţionar este mama lui Cristi Borcea.

S-a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul: Construire imobil S+P+5E+etaj tehnic (etajul 5 format din duplex cu supanta) cu funcțiunea de locuințe colective, apartamente de vacanță și alimentație publică - propus a fi amplasat în statiunea Mamaia, zona Restaurant Dacia, jud. Constanța – titular M&A Turism Litoral SRL.
 

Proiectul din Mamaia

Proiectul prevede edificarea, pe amplasamentul situat în zona de sud a stațiunii Mamaia, în zona restaurantului Dacia, a unui imobil P+5Etaje+Etaj tehnic (parterul și etajul 5 format din duplex cu supantă) cu funcțiunea de locuințe colective, apartamente de vacanță și alimentație publică. Imobilul va cuprinde 37 unități locative. Noul obiectiv se va realiza în intravilanul stațiunii Mamaia, o zona ce prezintă mare potențial turistic. În jur există mai multe structuri de primire cu funcțiuni de cazare turistică, agrement, servicii și alimentație publică.

Amplasamentul analizat, teren liber de construcții cu suprafața de 684 mp conform acte și măsurători cadastrale, situat în sudul stațiunii Mamaia, în zona restaurantului Dacia este proprietatea societății M&A Turism Litoral SRL, în baza înscrisurilor menționate în extrasul de carte funciară pentru informare nr. 220150. Zona este reglementată din punct de vedere urbanistic prin P.U.Z., aprobat cu HCL Constanta nr.121/24.05.2013. Conform certificatului de urbanism nr. 2054/13.07.2020, eliberat de Primăria Municipiului Constanța, destinaţia terenului conform PUZ aprobat cu HCL nr.121/24.05.2013, este de: cazare, alimentație publica, servicii, comert, terenul făcând parte din zona de reglementare - Zona A, UTR 5, PCT.3.

Față de cele menționate în certificatul de urbanism nr. 2054/13.07.2020, eliberat de Primăria Municipiului Constanța, proiectul a fost modificat în sensul renunțării la realizarea subsolului. Astfel, proiectul prevede edificarea pe amplasamentul analizat, a unui imobil P+5Etaje+Etaj tehnic (parterul și etajul 5 format din duplex cu supantă) cu funcțiunea de locuințe colective, apartamente de vacanță și alimentație publică. Imobilul propus va avea suprafață construită la sol de 485.65mp va include 37 unități locative. Locurile de parcare vor fi asigurate în parcarea existentă în vecinătatea amplasamentului.
 

Despre M&A Turism Litoral SR

M&A Turism Litoral SRL a fost fondată în 2011, cu sediul social în Olimp, municipiul Mangalia, la complex Muntenia. Elena Borcea, mama fostului acționar de la Dinamo, Cristi Borcea, din dosarul Retrocedărilor, este asociată cu 90%, alături de Crimbo Gas 2000 SRL, cu o cotă parte de 10%. Administratori sunt Elena Borcea și Nicoleta Sanchi.

Elena Borcea mai este asociată în Aqua Summer SRL, cu o cotă pare de 0,01%, alături de Crimbo Gas 2000 SRL (99,99%), în Complexul Turistic International Doi Cocoși SRL, unde deține 49,95%, alături de Gheorghe Nețoiu, cu o cotă parte de 49,95%, Ioan Coroian – 0,04% și Floarea Niță – 0,04%. Elena Borcea mai este asociat (3%) și administrator la Crimbo Gas 2000 SRL, alături de Violeta Călin. Elena Borcea mai este acționar și administrator la Gaspeco L D SA, unde deține 49% din acțiuni, alături de Gâdoiu Corneliu George și Gâdoiu Dragoș Mădălin. Totodată, deține 50% din acțiunile de la Transpeco Logistics Distributions SA, alături de Corneliu George Gâdoiu.

Gheorghe Nețoiu este un om de afaceri și politician din România, fost acționar al echipelor de fotbal Rocar București, FC Dinamo București și FC Universitatea Craiova, și deputat de Dolj între 2012 și 2014, ales din partea PP-DD.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii