Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului în legătură cu blocul de șase etaje de lângă IPJ Constanța

ro

18 May, 2021 00:00 2292 Marime text
 
  • APM Constanța a decis că trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul lui Ștefan Stere
  • Este vizat blocul de șase etaje de lângă IPJ Constanța
  • În 2020, primăria a eliberat certificatul de urbanism
 
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar de lângă sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, dezvoltator fiind Ștefan Stere.
 
 
S-a decis că „este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul:  „Construire imobil 2S+P+6 ETAJE (h max=23m) cu funcțiunea de locuințe colective, spațiu comercial, împrejmuire teren și organizare de șantier”, amplasat în municipiul Constanța, b-dul. Mamaia nr. 104-106, lot 2, județul Constanța. Titular al proiectului este omul de afaceri Ștefan Stere.
 
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 22.05.2021 (în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ).
 

Certificat de urbanism

 
Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru blocul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța, după ce în ultima ședință din octombrie 2020 a Consiliului Local Municipal a fost aprobat PUZ-ul pentru terenul delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia, strada Renașterii și țărm Marea Neagră pentru imobilul 2S+P+6E, cu funcțiunea de locuințe colective și spațiu comercial, inclusiv pentru împrejmuire teren și organizare de șantier.
 
În fața de consultare publice, mai multe persoane au depus sesizări la Primăria Municipiului Constanța, vezi secțiunea "citește și".

Potrivit PUZ-ului inițiat de investitorul Ștefan Stere, vizează edificarea unui bloc cu șase etaje pe B-dul Mamaia nr. 104-106, lot 2, în zona I.P.J. Constanța, în apropierea plajei 3 Papuci.

Stere Ștefan este patronul Stejarul SRL. Stere și Sultana Ștefan sunt proprietari ai terenului iar elaboratorul PUZ-ului este biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu.
 

PUZ, contestat la consultare

 
Mai multe persoane fizice și juridice au depus sesizări la Primăria Constanța cu privire la PUZ-ul inițiat de familia Stere și Sultana Ștefan, pe parcursul consultării publice. Cu toate acestea proiectul se regăsește pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal Constanța din mandatul trecut.
 
Au fost transmise 49 de notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu.

Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane interesate, care au vizat reglementările propuse: Mariana Ivănoiu și Laurențiu Kertesz au formulat adrese prin care își exprimă dezacordul față de proiectul PUZ, deoarece construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. Totodată, constănțenii atrag atenția asupra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetatele alunecări de teren.

Un alt constănțean, Vivian Nicolae Diaconescu a formulat o adresă prin care solicit corecție material în documentația PUZ, privind modificarea eronată a terenului deținut în proprietate. O altă adresă a fost formulată de Asociația Verde Urban, care își manifestă dezacordul față de prezentul PUZ, deoarece apreciază că nu etse specificată corect zona de reglementare în cadrul căruia se propune proiectul, fiind necesară claridicarea modului în care acest teren nu mai este considerat a aparține zonei de reglementare ZRS, ci unei alte zone, care permite construirea unui imobil P+6 E.
 
Și Radu Mihailov din Constanța a transmis o adresă prin care aduce la cunoștință protestul împotriva acestui PUZ , susținut și în mediul online. Obiecțiunile sunt legate de traficul rutier din zonă, branșarea și descărcarea traficului dinspre strada Renașterii spre strada Patriei, etc.
 
Un alt grup de cetățeni reprezentanți prin avocat Amelia Cristina Tudor constestă mai multe puncte din PUZ-ul aflat în dezbatere publică, printre care: încălcarea drepturilor de proprietate asupra unor terenuri deținute de petenți, prin construcția de parcări, alei sau șosele, reducerea suprafețelor construibile sau lipsa accesului în zonă din strada Patriei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

A fost depusă documentația pentru imobilul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța. Al cui este terenul

PUZ-ul pentru blocul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța, contestat în faza de consultare publică, intră la vot în ședința de CLM (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii