Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a solicitat Muftiatul Cultului Musulman de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa

ro

24 Feb, 2020 00:00 3672 Marime text

Muftiatul Cultului Musulman, prin Farcaş Daniel Ionuţ, a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru construirea unui cimitir musulman.


În acest sens, APM Constanţa a anunţat publicul interesat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire cimitir musulman”, amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, stradă nespecificată, parcela A116/9. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, strada Unirii nr. 23, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00, şi la adresa titularului - Muftiatul Cultului Musulman. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa.

Terenul este amplasat în exteriorul arealului urban, în extravilanul municipiului Constanţa, dar în zona metropolitană a acestuia. Lotul studiat are o bună accesibilitate dată de DN3. Terenul nu este ocupat în prezent de construcţii, conform PUG Constanţa aprobat prin HCL Constanţa nr. 653/25.11.19199, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 927/18.12.2015. Potrivit certificatului de urbanism emis de Primăria Municipiului Constanţa, nr. 3331 din 1.11.2017, terenul se află în extravilanul municipiului Constanţa.


Vecinătăţile imediate sunt: la nord - teren în extravilanul municipiului Constanţa, la est - parcela nr. cadastral 246384; la vest - teren în extravilanul municipiului Constanţa, iar la sud - DN 3. Terenul va cuprinde următoarele construcţii: locuinţă de serviciu şi zonă birou pentru administrator; clădire ce adăposteşte sala de rugăciune, grupuri sanitare, spaţiu tehnic (depozitare, depozitare unelte şi deşeuri), sală de spălare a celor trecuţi în nefiinţă; zonă de parcare. De asemenea, sunt prevăzute împrejmuiri pe toate laturile terenului ce face obiectul documentaţiei. Acestea vor avea înălţimea de maximum doi metri, din care un soclu opac de 0,60 m şi o parte transparentă dublată cu gard viu.


„Ne dorim un cimitir nou, deoarece nu mai avem locuri în cele două cimitire ale Cultului Musulman. De aceea, vom face tot posibilul să urgentăm obţinerea avizelor necesare. Investiţia în noul cimitir este susţinută financiar de Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TİKA). Cimitirul va fi situat pe un teren spre Valu lui Traian, cu intrarea dinspre DN 3, în zona Oieria Palas. Capacitatea noului cimitir va fi de peste 3.500 de locuri. Mai mult, cimitirul va fi împrejmuit, va avea alei, iar mormintele vor fi numerotate. La intrarea în cimitir vom avea un bloc administrativ şi o casă mortuară. De asemenea, vom avea un dispozitiv electronic care va conţine o hartă a cimitirului, în aşa fel ca toţi să găsească mormintele persoanelor dragi“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf.


Citeşte şi:

Răspunsul primit de Muftiatul Cultului Musulman de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa privind noul cimitir

Cimitir nou pentru comunitatea musulmană din Constanţa. Detalii exclusive prezentate de muftiul Muurat Iusuf (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii