Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:37 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc de zece etaje, în coasta IPJ Constanţa Blue Bike Development SRL continuă lucrările la imobilul de pe strada Renaşterii (galerie foto)

ro

04 Jul, 2016 00:00 6042 Marime text

 
Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre, asociaţi în Blue Bike Development SRL, continuă lucrările derulate la blocul din vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Constanţa.
 
Pe bulevardul Mamaia, colţ cu strada Renaşterii, nu departe de Inspectoratul Judeţean de Poliţie al Judeţului Constanţa, societatea Blue Bike Development SRL investeşte în continuare la blocul de zece etaje, care va avea spaţii comerciale la parter. În anul 2008, societatea Blue Bike Development SRL obţinuse Autorizaţia de Construire nr. 833/18.04.2008 pentru „Construire imobil locuinţe S+P+10 etaje cu spaţii comerciale la parter“. Ulterior, prin Autorizaţia de Construire nr. 2097/18.11.2015, societatea a obţinut acordul municipalităţii pentru
„Continuare lucrări rămase de executat: parţial subsol, suprastructură, pereţi exteriori, compartimentări interioare, lucrări de izolare termică şi hidroizolaţii, finisaje termice, electrice şi sanitare“.

Despre SC Blue Bike Development SRL

Cu sediul în municipiul Constanţa, strada Ştefan cel Mare, firma a fost înmatriculată în anul 2012. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Firma este controlată de Stere Iorgoveanu, născut pe 1.06.1982, în Tulcea, Octavian Caraivan, născut pe 15.05.1973, în Constanţa, Marcela Chiru, născută pe 14.07.1960, în comuna Platoneşti, Ialomiţa, şi Viorica Petre, născută pe 29.05.1947, în satul  Independenţa, Constanţa. Fiecare asociat deţine 25% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt Octavian Caraivan, Ştefan Cătălin Petre şi Stere Iorgoveanu. SC Blue Bike Development SRL desfăşoară „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Numele lui Stere Iorgoveanu mai apare şi în Constantin SRL, Lands SRL (radiată) şi Sunrise Mamaia SRL (radiată). La rândul său, Marcela Chiru a fost asociată în Mirmaty SRL, în prezent, radiată. În ceea ce îl priveşte pe Octavian Caraivan, acesta apare ca administrator doar în Blue Bike Development SRL.

Caraivan vs. Borcea şi Giurgiucanu

Numele lui Octavian Caraivan este legat de cel al lui Cristian Borcea. Potrivit Monitorului Oficial 0277/2002, Octavian Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, al societăţii Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, Maria Măriuţa, Rodica Cristina Ghionea, George Giurgiucanu, SC Neptun-Olimp SA şi SC GG & Son Trading SRL. În anul 2014, Caraivan s-a retras din societatea Safra Mali SRL, în care fusese asociat alături de Răzvan Nicolae Spanache. În 2008, Georgică Giurgiucanu intră în societatea Pro-Verbe SRL, aducând aport în natură la capitalul social un teren de 11.354,85 mp, situat pe bulevardul Mamaia nr. 564, lot 2, număr cadastral 14986/2 (potrivit Monitorului Oficial 2580 din 2008). Pământul fusese intabulat în Cartea Funciară 51848, conform Înscrierii 7578/2006 eliberate în dosarul 7578 din 7 aprilie 2006.
 
„Terenul ce se constituie aport în natură nu este grevat de sarcini, ipoteci sau privilegii, nu face obiectul niciunui litigiu, nu a trecut în proprietatea statului în baza vreunui act normativ“, se arăta în Monitorul Oficial care consfinţea cooptarea lui Giurgiucanu. Era menţionat, totodată, faptul că aportul în natură, adică terenul, are o valoare de 19.441.447,71 de lei, ceea ce l-a transformat pe cel numit de către DNA „învinuit“ în proprietarul a 99,999% din Pro-Verbe SRL. Odată cu intrarea lui Giurgiucanu în societatea menţionată, administrator a fost numit Octavian Caraivan.
 
Georgică Giurgiucanu este una dintre „vedetele“ Dosarului Retrocedărilor. Ba chiar se pare că, pe la începutul anilor 2000, a avut foarte multă inspiraţie. Rechizitoriul DNA spune că Giurgiucanu, „pentru 355 de euro, a intrat în posesia a 67.362,78 mp de terenuri ale căror valori, subevaluate, rezultate din rapoartele de evaluare comandate de Primăria Constanţa, întocmite de învinuitul Dima Alin Horaţiu, însumează 3.989.388 de euro“. Prin Dispoziţia 796 din 19 martie 2004, primarul de atunci al Constanţei, Radu Mazăre, a retrocedat mai multe suprafeţe de teren către Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA. În rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se vorbeşte despre „modul de operare D“, în care sunt învinuiţi, printre alţii, următorii: Radu Ştefan Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu, Ramona Dospinescu, Constantin Racu, Ion Marica, Georgică Giurgiucanu, Dragoş Emil Săvulescu, Mihai Camboianu, Cristian Borcea, Gheorghe-Valentin Ionescu, Basarab Popa, Alin Horaţiu Dima şi Maria Mariuţa.
 
În fapt, aşa cum ZIUA de Constanţa a mai arătat, Georgică Giurgiucanu a fost mandatat de Ivonne Aline Buzescu-Movilă să o reprezinte în problema legată de retrocedarea unor suprafeţe de teren aparţinând familiei sale. Numai că drepturile succesorale au fost cumpărate de „echipa de aur“ formată din Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, prin Gheorghe Valentin Ionescu. Punerea în posesie s-a realizat în baza procesului-verbal nr. 44542 din 30 martie 2004.                             

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii