Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:12 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc de şase etaje, cu piscină Octavian Caraivan, fost partener cu Borcea şi Giurgiucanu din Dosarul Retrocedărilor, investeşte în Mamaia

ro

22 Jan, 2015 00:00 5155 Marime text
Octavian Caraivan, Stere Iorgoveanu, Chiru Marcela şi Petre Viorica, asociaţi în Blue Bike Development SRL, vor investi, în acest an, în zona Satului de Vacanţă din staţiunea Mamaia, într-un bloc de locuinţe.
 
În acest sens, Primăria Constanţa a emis, pe data de 20 ianuarie, autorizaţia de construire nr. 122 - „Construire Imobil P+6E+terasă circulabilă şi piscină, cu funcţiunea de apartamente de vacanţă“. Beneficiarul autorizaţiei de construire este SC Blue Bike Development SRL. Actul emis de administraţia publică locală este valabil până pe data de 20 ianuarie 2016.

 Ce spune Registrul Comerţului

 Potrivit Registrului Comerţului, Blue Bike Development SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social pe strada Ştefan cel Mare. Firma îi are ca asociaţi pe Octavian Caraivan, născut în 1973, în Constanţa, Stere Iorgoveanu, născut în 1982, în Tulcea, Marcela Chiru, născută în 1960, în comuna Platoneşti, Ialomiţa, şi Viorica Petre, născută pe 1947, în satul Independenţa, Constanţa. Fiecare asociat deţine câte cinci părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%. Administratorii societăţii sunt Octavian Caraivan, Ştefan Cătălin Petre şi Stere Iorgoveanu. Activitatea principală a firmei constă în „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Potrivit date-financiare.ro, în anul 2013, societatea cu zece angajaţi a declarat o cifră de afaceri netă de 3.246.075 de lei şi un profit brut de 500.158 de lei.

 Caraivan vs. Borcea şi Giurgiucanu

 Interesant este faptul că numele lui Octavian Caraivan este legat de cel al lui Cristian Borcea, care se află, în prezent, la Penitenciarul Poarta Albă. Potrivit Monitorului Oficial nr. 0277/2002, Octavian Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, al societăţii Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, Maria Măriuţa, Rodica Cristina Ghionea, George Giurgiucanu, SC Neptun-Olimp SA şi SC GG & Son Trading SRL. În 2008, Georgică Giurgiucanu intra în societatea Pro-Verbe SRL, aducând aport în natură la capitalul social un teren de 11.354,85 mp, situat pe bulevardul Mamaia nr. 564, lot 2, număr cadastral 14986/2 (potrivit Monitorului Oficial 2580 din 2008). Pământul fusese intabulat în cartea funciară 51848, conform înscrierii 7578/2006, eliberate în dosarul 7578 din 7 aprilie 2006. Odată cu intrarea lui Giurgiucanu în societatea menţionată, administrator a fost numit Octavian Caraivan. Georgică Giurgiucanu este una dintre „vedetele“ Dosarului Retrocedărilor. Prin dispoziţia 796 din 19 martie 2004, primarul Radu Mazăre a retrocedat mai multe suprafeţe de teren către Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Măriuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA. În rechizitoriul DNA se vorbeşte despre „modul de operare D“, în care sunt învinuiţi, printre alţii, următorii: Radu-Ştefan Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu, Ramona Dospinescu, Constantin Racu, Ion Marica, Georgică Giurgiucanu, Dragoş Emil Săvulescu, Mihai Camboianu, Cristian Borcea, Gheorghe-Valentin Ionescu, Basarab Popa, Alin Horaţiu Dima şi Maria Măriuţa.

Citeste şi

Fost partener de afaceri cu Borcea şi Giurgiucanu din dosarul retrocedărilor:
Bloc de trei etaje pe terenul lui Octavian Caraivan de pe strada Sarmisegetusa (rechizitoriu + galerie foto)


Fost partener cu Giurgiucanu, o „vedetă“ a Dosarului retrocedărilor:
Octavian Caraivan ridică un bloc de şase etaje în Mamaia (rechizitoriu + galerie foto)

 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 22 Jan, 2015 11:36 Ce a invirtit Caravaivan,ca vedem ca nu mai stie ce sa faca cu banii. Mai are un bloc in constructie,in Constanta, pe str.Samizegetusa spre str.St.Mihaileanu, linga fosta gradinita.Super centru.