Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Auchan Romania SA, investiție la unul din hipermarketurile din Constanța. A obținut documentul de la municipalitate

ro

28 Feb, 2024 17:00 1273 Marime text
foto: Pexels
  • Este vorba de CU 523 din data de 28 februarie 2024, prin care se dorește amenajare SGR (Sistem Garanție Returnare) prin amplasare containere cu rol de colectare materiale refolosibile în incinta complexului comercial Auchan Constanța Sud
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Auchan Romania SA prin Marian Cristea, care dorește să realizeze o investiție pe șoseaua Mangaliei din municipiu.
 
Este vorba de CU 523 din data de 28 februarie 2024, prin care se dorește amenajare SGR (Sistem Garanție Returnare) prin amplasare containere cu rol de colectare materiale refolosibile în incinta complexului comercial Auchan Constanța Sud. Documentația este valabilă 12 luni, cu respectarea locurilor de parcare aferente centrului comercial.
 
SGR presupune ca atunci când un client cumpără o băutură într-un ambalaj primar nereutilizabil (sticlă, plastic sau metal), va plăti o mică garanție de 0,50 lei, sumă care ii va fi returnată la predarea ambalajului la un punct de colectare a acestora. Pentru a facilita identificarea acestor produse, ele vor purta un logo specific - "Ambalaj cu garanție".


Ambalajele trebuie returnate în stare intactă, nedegradate și nedeformate, golite de lichide, iar eticheta cu simbolul SGR și codul de bare specific trebuie să fie vizibilă și intactă. Procesul de returnare poate varia în funcție de loc: în unele magazine, clienții primesc garanția înapoi direct în numerar, în timp ce în supermarketuri, ambalajele sunt returnate la automatele de colectare (RVM), iar clienții primesc un voucher care poate fi utilizat în magazin sau schimbat în numerar.


Un aspect esențial al acestui capitol este acela că, pentru a putea fi returnate, ambalajele trebuie să nu fie turtite sau presate, pentru a permite scanarea precisă a formei și dimensiunilor de către automatele de colectare sau echipamentele de numărare și sortare.


În plus, este imperativ ca recipientele să fie complet goale, deoarece chiar și cantități minime de lichid rămase în acestea pot influența greutatea, existând riscul ca echipamentele automate să le respingă în momentul scanării și cântăririi.
 
Despre Auchan Romania SA
 
Compania Auchan Romania SA este fondată în anul 2005, iar conform termene.ro, pe anul 2022 a raportat 7.334 de salariați, cu o cifră de afaceri de 6.937.753.430 lei, cât și un profit de 100.321.597 lei. Sediul social este pe strada Brașov nr. 25 din București.
 
Acționari în firmă sunt firmele Monicole Exploitatiemaatschappij BV – 75% și Auchan Retail International SA din Franța, cu 25%. Administrator sunt Buschenschutz Pierre Paul, Dewine Jean Denis Bernard, Ducoux Dominique Andre Henri, Mulliez David Nicolas și Solange Rico Rodrigues Farinha.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și: 
 
ANPC Aproape 5.000 de mari magazine controlate în 2023, au fost amendate cu peste 50 milioane lei

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii