Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece persoane arestate fiindcă ar fi pus la cale atenate teroriste la Moscova

ro

12 Nov, 2016 16:54 1696 Marime text
Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a arestat astăzi zece persoane provenite din Asia Centrală, care aveau legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) și pregăteau atacuri cu explozivi și arme de foc la Moscova și Sankt Petersburg, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
 
Potrivit FSB, cei zece presupuși teroriști au fost arestați cu ajutorul Tadjikistanului și Kârgâztanului. Valea Ferghana, un teritoriu fertil și dens populat care acoperă aceste două foste republici sovietice plus Uzbekistanul, este considerată nucleul unse sunt grupați militanții islamiști din Asia Centrală.
 
Premierul rus, Dmitri Medvedev, a avertizat săptămâna aceasta asupra riscurilor unor atacuri teroriste ce ar putea fi comise de cetățeni ruși care au revenit în țară după ce au luptat în Siria alături de rebelii care încearcă să-l înlăture de la putere pe președintele Bashar al-Assad. Șeful guvernului de la Moscova a menționat că mii de ruși au plecat în Siria pentru a intra rândurile grupărilor rebele, unele dintre acestea fiind grupări islamiste radicale.

sursa foto: sputniknews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii