Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Biden nu ia în considerare demiterea secretarului apărării Austin, care s-a spitalizat în secret

ro

08 Jan, 2024 18:29 686 Marime text
  • Preşedintele american Joe Biden nu ia în calcul demiterea secretarului apărării Lloyd Austin, a declarat luni agenţiei Reuters o sursă de la Casa Albă, după ce şeful Pentagonului a ţinut secretă spitalizarea sa zile în şir, contrar procedurilor.

Preşedintele american Joe Biden nu ia în calcul demiterea secretarului apărării Lloyd Austin, a declarat luni agenţiei Reuters o sursă de la Casa Albă, după ce şeful Pentagonului a ţinut secretă spitalizarea sa zile în şir, contrar procedurilor, conform Agerpres.

Lloyd Austin, care este al doilea după Biden în lanţul de comandă al armatei SUA şi trebuie să fie disponibil în orice moment în cazul unei crize neprevăzute, l-ar fi înştiinţat inclusiv pe preşedinte cu o întârziere de câteva zile asupra situaţiei sale medicale, potrivit presei.

Internat în ziua de Anul Nou, Austin l-a informat pe 2 ianuarie asupra internării pe adjunctul său Kathleen Hicks, aflat în concediu în Puerto Rico, iar acesta i-a preluat o parte din atribuţii.

Întrebat dacă, de când este spitalizat, secretarul apărării a fost în stare de inconştienţă ca urmare a procedurilor medicale, oficialul citat de Reuters şi care a vorbit cu condiţia anonimatului a răspuns că nu ştie. Cauza internării secretarului apărării nu a fost dezvăluită publicului.

Duminică, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat presei că Lloyd Austin "este în continuare spitalizat la centrul medical naţional Walter Reed, dar se recuperează bine". Acelaşi purtător de cuvânt a susţinut că şeful Pentagonului şi-a reluat atribuţiile vineri seară, iar de atunci "a primit rapoarte operative şi a oferit îndrumările necesare echipei sale". 


Citește și:
Fermierii germani blochează drumurile în semn de protest împotriva reducerii subvențiilor la motorină
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii