Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biden anunţă prima serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei. "Acesta este începutul unei invazii ruseşti în Ucraina" (VIDEO)

ro

22 Feb, 2022 22:20 1404 Marime text

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat marţi, 22 februarie, prima serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei, cu scopul de a izola Moscova de sistemul financiar occidental, relatează EFE.



Într-un discurs la Casa Albă, Biden a precizat că sancţiunile vizează două mari instituţii financiare ruseşti şi accesul Moscovei la finanţare occidentală, precum şi oligarhi ruşi, relatează DPA.

 

El a adăugat că SUA sunt ''pregătite să meargă mai departe cu sancţiunile'' în cazul în care Rusia îşi extinde agresiunea împotriva ţării vecine.

 

Sancţiunile vin la scurt timp după ce Rusia a recunoscut independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a autorizat trimiterea de trupe ruseşti în Donbas.

 

''Acesta este începutul unei invazii ruseşti în Ucraina'', a spus Biden, pentru a justifica această acţiune. ''Credem în continuare că Rusia este pregătită să meargă mult mai departe în lansarea unui atac militar masiv împotriva Ucrainei'', a mai spus preşedintele american.

Foto Captură Youtube

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii