Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Summit NATO la Madrid Prezenţa suplimentară americană în România. Anunțul președintelui SUA (VIDEO)

ro

29 Jun, 2022 16:35 1147 Marime text
finlanda tot mai aproape de o aderare la nato 779670

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, 29 iunie, la Summit-ul NATO de la Madrid, că suplimentarea prezenţei militare americane va avea un rol benefic pentru România și pentru securitatea întregii regiuni.
 

„Anunţul preşedintelui Biden referitor la prezenţa suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în ţara noastră, exprimă încă o dată soliditatea Parteneriatului nostru Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Suplimentarea prezenţei americane, pe care am susţinut-o constant, va avea un rol benefic pentru România, dar şi pentru securitatea întregii regiunii", a spus eș.


Șeful statului a afirmat că în debutul summitului a avut o scurtă discuţie cu preşedintele american şi tema principală a fost creşterea prezenţei americane în România şi implicit în regiune cu un comandament de brigadă.

Totodată, președintele Joe Biden a precizat că SUA „îşi vor consolida poziţiile militare în Europa” pentru ca NATO să poată „răspunde la ameninţările venite din toate direcţiile şi în toate domeniile: terestru, aerian şi maritim”.

El a anunţat o consolidare a prezenţei militare şi a capacităţilor americane în Spania, Polonia, România, în statele baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), în Marea Britanie, Germania şi Italia.
 

„Vom menţine o brigadă suplimentară” compusă în total din 5.000 de persoane, care îşi va avea baza în România, a declarat Joe Biden, adăugând că SUA vor proceda la „desfăşurări suplimentare în statele baltice”.




video: Facebook/ Administrația Prezidențială a României
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii