Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi decisivă pentru fostul primar al Constanţei Ce face Dana Ana, de la DNA, pentru a-l ţine pe Mazăre în arest (referat DNA)

ro

25 May, 2015 00:00 2061 Marime text


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie se opun ca Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, să fie eliberat din spatele gratiilor şi trimis acasă. În acest context, DNA a formulat o contestaţie împotriva deciziei luate de judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care i-a admis lui Mazăre cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Acţiunea celor de la Anticorupţie va fi analizată până la finele acestei săptămâni.
 
Mai mult decât atât, procurorii Anticorupţie cer o nouă prelungire a arestului preventiv, solicitarea vizându-l atât pe Mazăre, cât şi pe omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cercetat în aceeaşi cauză.
Şedinţa de judecată a fost programată pentru azi, ora 9.00. 
 
Reamintim că DNA nu se află la prima solicitare de acest gen. Pe data de 29 aprilie, Înalta Curte a admis propunerea de prelungire a arestării preventive formulate de procurori, hotărând astfel ca Radu Ştefan Mazăre şi Sorin Gabriel Strutinsky să mai rămână în arest pentru încă 30 de zile fiecare, respectiv de la data de 2 mai până la data de 31 aprilie, inclusiv.
Hotărârea a devenit definitivă la data de 7 mai.
 
Oricare va fi decizia de azi a Curţii Supreme, ea va putea fi atacată cu contestaţie, această cale de atac fiind definitivă.
 
Dosarul penal este instrumentat de Dana Manuela Ana, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie. Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracțiuni), de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracțiuni). Strutinsky este cercetat pentru trei infracțiuni de complicitate la luare de mită. 

Citeşte şi

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Iată de ce a fost eliberat primarul Constanţei
„Nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a lui Mazăre“ 

DNA „aruncă bomba“
Procurorii Anticorupţie cer o nouă prelungire a arestului în dosarul Mazăre – Strutinsky
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii