Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virgil Roman Lungu rămâne în stare de arest la domiciliu

ro

19 Sep, 2015 00:00 2297 Marime text
Acuzat de trafic de influenţă şi condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare, Virgil Roman Lungu rămâne în stare de arest la domiciliu. Decizia a fost luată ieri de judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, şi este definitivă.
 
Lungu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța în luna aprilie a acestui an. În iunie, judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe bărbat la doi ani de închisoare.
 
În rechizitoriu, DNA arată că, „în perioada septembrie 2014 - sfârşitul lunii ianuarie 2015, între un denunţător şi inculpatul Lungu Virgil Roman au fost purtate mai multe discuţii, în cadrul cărora acesta din urmă a pretins şi acceptat primirea unor sume de bani cuprinse între 20.000 de euro şi 50.000 de euro“. Banii ar fi fost pretinşi, mai spus procurorii, pentru ca Roman să-şi „folosească influenţa pe care afirma că o are asupra unui magistrat din cadrul Tribunalului Constanţa, cu scopul de a-l determina pe acesta să revină asupra unor măsuri asigurătorii, în sensul revocării acestora, şi să-i garanteze denunţătorului o judecată corectă, imparţială“.

Citeşte şi

DNA - „Dosarul «a ajuns unde trebuia»“
„Nepotul“ unui judecător din Tribunalul Constanţa, „lucrat“ de procurorii Anticorupţie (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii