Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:37 28 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedepse grele în primă instanță Unul dintre dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la rejudecare

ro

20 Jan, 2020 00:00 599 Marime text

Curtea de Apel Constanţa a decis rejudecarea dosarului în care Robert-Iulian Feodor, Vasile Bratu şi Virgil Roman Lungu, toţi trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au fost condamnaţi, în primă instanţă, la ani grei de închisoare.


Dosarul (55/36/2018) se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 18 februarie.


Cei trei au fost trimişi în judecată aproape de finele lunii ianuarie 2017.


Pe data de 21 iunie 2017, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dictat următoarele pedepse: Robert-Iulian Feodor - zece ani de închisoare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală, spălare a banilor şi transmitere fictivă a părţilor sociale. De menţionat că bărbatul a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. În continuare, Vasile Bratu a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, însă a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la spălarea banilor, 1,6 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune şi un an de detenţie pentru complicitate la transmitere fictivă a părţilor sociale. „Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus ca inculpatul Vasile Bratu să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare. Scade din pedeapsa aplicată inculpatului Bratu Vasile perioada arestării preventive şi arestului la domiciliu, de la 5 aprilie 2016 la 9 iunie 2016 şi de la 10 iunie 2016 la 6 iulie 2016, inclusiv“, potrivit minutei judecătoreşti. Virgil Roman Lungu a luat trei ani şi opt luni de închisoare.


În continuare, Tribunalul Constanţa „a admis în parte acţiunile civile formulate de părţile civile SC Agigea Expres SRL şi Statul Român prin ANAF - AJFP Constanţa şi a admis acţiunile civile formulate de părţile civile SC Optimfleet SRL Iaşi, SC Arvi Agro SRL Holboca - Iaşi“. Inculpaţii Robert-Iulian Feodor şi Vasile Bratu au fost obligaţi, în solidar, să plătească părţii civile SC Optimfleet SRL Iaşi echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 347.200 de euro, reprezentând despăgubiri civile.

„Obligă pe inculpatul Feodor Robert-Iulian să plătească părţii civile SC Agigea Expres SRL Agigea suma de 548.614,44 de lei, reprezentând despăgubiri civile, precum şi dobânda legală în materie civilă la această sumă, calculată de la data de 7 septembrie 2010 până la achitarea sumei. Obligă pe inculpatul Robert Iulian Feodor să plătească părţii civile SC Arvi Agro SRL Holboca - Iaşi suma de 127.500 de lei, reprezentând despăgubiri civile. Obligă pe inculpatul Feodor Robert-Iulian să plătească părţii civile Statul Român, prin ANAF, suma de 128.181,52 de lei, reprezentând despăgubiri civile, din care 87.102,48 de lei TVA şi 41.079,04 lei impozit pe profit, precum şi dobânzi şi penalităţi calculate la această sumă potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, de la 1 noiembrie 2010 până la achitarea sumei. Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Gheordunescu Emil împotriva inculpatului Feodor Robert Iulian. Dispune confiscarea de la inculpatul Feodor Robert Iulian a sumei de 1.062,04 lei, reprezentând bani dobândiţi prin săvârşirea infracţiunilor, care nu servesc la despăgubirea părţilor civile“, potrivit minutei judecătoreşti.Citește și

Robert Iulian Feodor, Vasile Bratu şi Virgil Roman Lungu, condamnaţi la ani grei de detenţie


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii