Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Iulian Feodor, Vasile Bratu şi Virgil Roman Lungu, condamnaţi la ani grei de detenţie

ro

01 Jul, 2017 00:00 4015 Marime text
Robert-Iulian Feodor, Vasile Bratu şi Virgil Roman Lungu, toţi trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au fost condamnaţi, în primă instanţă, la ani grei de închisoare.
 
Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată aproape de finele lunii ianuarie 2017. Zilele trecute, Tribunalul Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, a dictat următoarele pedepse: Robert-Iulian Feodor - zece ani de închisoare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală, spălare a banilor şi transmitere fictivă a părţilor sociale. De menţionat că bărbatul a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
 
În continuare, Vasile Bratu a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, însă a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la spălarea banilor, 1,6 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune şi un an de detenţie pentru complicitate la transmitere fictivă a părţilor sociale.
 
Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus ca inculpatul Vasile Bratu să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare. Scade din pedeapsa aplicată inculpatului Bratu Vasile perioada arestării preventive şi arestului la domiciliu, de la 5 aprilie 2016 la 9 iunie 2016 şi de la 10 iunie 2016 la 6 iulie 2016, inclusiv.
 
„Condamnă pe inculpatul Virgil Roman Lungu (...) la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălarea banilor. Contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta cu pedeapsa de doi ani de închisoare şi un an interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, lit. a), b) şi alin. 3 Cod penal, aplicată prin sentinţa penală nr. 193 din 2.06-2015 a Tribunalului Constanţa, şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa de trei ani de închisoare, la care se adaugă sporul de opt luni de închisoare, urmând ca inculpatul Lungu Virgil Roman să execute pedeapsa rezultantă de trei ani şi opt luni de închisoare. Scade din pedeapsa rezultantă aplicată perioada executată din pedeapsa de doi ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 193/2015, de la 16 martie 2015 la 28 decembrie 2016 inclusiv“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În continuare, Tribunalul Constanţa „a admis în parte acţiunile civile formulate de părţile civile SC Agigea Expres SRL şi Statul Român prin ANAF - AJFP Constanţa şi a admis acţiunile civile formulate de părţile civile SC Optimfleet SRL Iaşi, SC Arvi Agro SRL Holboca - Iaşi“.
 
Inculpaţii Robert-Iulian Feodor şi Vasile Bratu au fost obligaţi, în solidar, să plătească părţii civile SC Optimfleet SRL Iaşi echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 347.200 de euro, reprezentând despăgubiri civile.
 
„Obligă pe inculpatul Feodor Robert-Iulian să plătească părţii civile SC Agigea Expres SRL Agigea suma de 548.614,44 de lei, reprezentând despăgubiri civile, precum şi dobânda legală în materie civilă la această sumă, calculată de la data de 7 septembrie 2010 până la achitarea sumei. Obligă pe inculpatul Robert Iulian Feodor să plătească părţii civile SC Arvi Agro SRL Holboca - Iaşi suma de 127.500 de lei, reprezentând despăgubiri civile. Obligă pe inculpatul Feodor Robert-Iulian să plătească părţii civile Statul Român, prin ANAF, suma de 128.181,52 de lei, reprezentând despăgubiri civile, din care 87.102,48 de lei TVA şi 41.079,04 lei impozit pe profit, precum şi dobânzi şi penalităţi calculate la această sumă potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, de la 1 noiembrie 2010 până la achitarea sumei. Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Gheordunescu Emil împotriva inculpatului Feodor Robert Iulian. Dispune confiscarea de la inculpatul Feodor Robert Iulian a sumei de 1.062,04 lei, reprezentând bani dobândiţi prin săvârşirea infracţiunilor, care nu servesc la despăgubirea părţilor civile“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Curţii de apel Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii