Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedintele comisiei parlamentare de control a SRI, suspectat de fapte de corupţie Vezi ce legătură are deputatul PSD Ion Stan cu Constanţa

ro

23 Nov, 2012 01:19 1426 Marime text
Deputatul PSD Ion Stan, suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, urmând să fie audiat la sediul DNA - Structura Centrală, au declarat ieri pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în acest caz, în care sunt vizate fapte de corupţie, nu a fost organizat un flagrant.

Stan va fi dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală pentru a fi audiat.

În vârstă de 57 de ani, Ion Stan este deputat de Dâmboviţa şi se află la al treilea mandat consecutiv în Legislativ. El este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI. De altfel, încă din 2000, de când a intrat în Parlament, el a activat în Comisia SRI, fiind în legislatura 2000 - 2004 preşedinte al acesteia. În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

De altfel, din 1996 şi până în acest an, el a fost preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD Dâmboviţa. În 19 iunie 2012, Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a votat, cu unanimitate, schimbarea preşedintelui organizaţiei PSD Dâmboviţa, Ion Stan, cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

Potrivit Mediafax, Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

Conform declaraţiei de avere din septembrie 2012, preluată de Mediafax, Ion Stan deţine şase terenuri intravilane, o casă de locuit în Târgovişte, o casă de vacanţă în Dâmboviţa şi un apartament în Constanţa.

În 2012 şi-a cumpărat un autoturism Dacia Duster. Are 28.078,61 lei într-un cont bancar, despre care menţionează că sunt bani moşteniţi de soţia sa. El deţine acţiuni la SC Alimentara Târgovişte, pentru care în anul 2011 a încasat dividende în valoare de 26.652 lei. De asemenea, în ultimul an fiscal, Ion Stan a încasat indemnizaţia de deputat în cuantum de 61.956 lei, iar soţia sa a obţinut un salariu de 29.015 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii