Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va raspunde in fata legii pentru mutilarea unui om

ro

25 Jul, 2008 00:00 1220 Marime text

Cazul lui Vasile Neagoie, batranul de 76 de ani, din Techirghiol, care a ramas infirm pe viata dupa ce a fost atacat de doi patrupezi, nu se va intoarce la procurori. Inculpat in dosar a ramas in continuare Petre Nedelcu, un barbat despre care victima afirma ca nu ar fi cel direct responsabil.

Judecatorii Tribunalului Constanta au admis recursul procurorilor, prin care acestia au atacat decizia Judecatoriei de a trimite cauza inapoi la parchet. Astfel, dosarul va ramane pe rolul Judecatoriei, unde isi va urma cursul firesc in instanta. Iar asta, in ciuda faptului ca insusi batranul atacat a fost cel care a facut mai multe sesizari catre judecatori si procurori, prin care a afirmat ca autorii si faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata, au fost stabilite gresit de anchetatori. Vasile Neagoie a considerat ca nu s-a dat atentia cuvenita proprietarilor de drept ai animalelor care l-au mutilat. Batranul a afirmat ca anchetatorii nu au investigat suficient cui apartineau cainii, intrucat, desi erau ingrijiti de Petre Nedelcu, care ulterior accidentului a fost trimis in judecata pentru infractiuni privind regimul de detinere a cainilor agresivi si periculosi, cele doua animale puteau sa-i fi ramas fiului proprietarului lor, dupa moartea acestuia. Cazul socant s-a petrecut pe 21 martie 2006. Vasile Neagoie, care avea atunci 74 de ani, a ramas infirm pentru totdeauna, iar viata i-a fost pusa in pericol prin soc traumatic si hemoragic, dupa ce a fost atacat de o femela ciobanesc german si un mascul alsacian. Nenorocirea s-a petrecut in livada unui anume Ion Acsan, care ar fi fost si proprietarul cainilor, dar care a decedat inainte de petrecerea nefericitei intamplari. Cei doi patrupezi se plimbau liberi prin livada, intrucat nu manifestasera niciodata intentii agresive fata de muncitorii de acolo si nici nu incercasera sa paraseasca perimetrul curtii. La un moment dat, unul dintre muncitori a vazut ca cei doi caini iesisera din curte si tarau ceva pe pamant. Ulterior, si-a dat seama ca era vorba despre un om. Mai precis, victima celor doi era Vasile Neagoie. Batranul a povestit cum cei doi caini l-au atacat din senin, iar el, pentru a reusi sa scape, a aruncat dupa ei cu foarfecele de vie si cu fierastraul, insa actiunile lui au fost fara rezultat. Medicii au stabilit ca Neagoie avea nevoie de sase luni de ingrijiri medicale, viata fiindu-i pusa in pericol prin soc traumatic si hemoragic.

Instanta nu-i va reda sanatatea

Doua degete de la mana stanga si articulatiile piciorului stang i-au ramas anchilozate pe viata. La mai putin de o luna de la nefericitul eveniment, cei doi patrupezi au fost eutanasiati. Totusi, faptele si-au urmat cursul la procuror si apoi in instanta, pentru ca exista anumite masuri obligatorii care se impun in cazul detinerii cainilor periculosi. In acest sens, cele doua animale ar fi trebuit sa fie inchise in padocuri prevazute cu porti si sisteme de inchidere. In schimb, cei doi caini erau lasati liberi. Pentru a raspunde in fata legii de aceste nereguli, Petre Nedelcu a fost trimis in judecata. In ciuda faptului ca Vasile Neagoie insista ca responsabilitatea nu ar fi numai a lui Nedelcu, judecatorii Tribunalului Constanta au decis ca procesul va continua asa cum a fost inceput. In prezent, dosarul urmeaza sa fie reinregistrat pe rolul Judecatoriei. Pe de alta parte, indiferent de sentinta pe care Judecatoria o va pronunta in acest caz, nimeni nu-i va putea da sanatatea inapoi batranului de 76 de ani si nici nu il va putea face sa-si miste degetele din nou.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii