Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Județul Constanța Un adolescent și un tânăr suspectați de comiterea mai multor furturi, reținuți pentru 24 de ore

ro

05 May, 2023 11:04 1177 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstanțaLa data de 4 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia – Biroul Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 22 de ani, și un minor, de 17 ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt, furt calificat și complicitate la furt calificat.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, la data de 4 mai a.c., aceștia ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de 27.000 de lei, din locuința persoanei vătămate, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Medgidia.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că minorul, de 17 ani, ar mai fi comis o infracțiune de furt, în data de 10 aprilie a.c., când ar fi sustras portofelul persoanei vătămate,  un bărbat, de 63 de ani.
În portofelul sustras se afla suma de 500 de lei.
 
De asemenea, la data de 4 mai a.c., minorul de 17 ani a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat.

„La data de 4 mai a.c., bărbatul, de 22 de ani, a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la furt calificat.
Ambele persoane au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propuneri corespunzătoare“ -au mai precizta reprezentanții IPJ Constanța.

UPDATE: 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:
 
La data de 05.05.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii  arestului preventiv, faţă de inculpaţii:
Ş.O.  în vârstă de 22 de ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflată în stare de reţinere în prezenta cauză şi sub măsura controlului  judiciar în altă cauză, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt calificat,  faptă prev. şi ped de art 228 alin.1 rap la art.229 alin.1 lit.d și alin.2 lit. b și c Cod Penal cu aplicarea art. 48 alin.1 Cod Penal și art. 77 lit. d Cod Penal şi
A.I.  în vârstă de 17 ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de  furt calificat,  faptă prev. şi ped de art 228 alin.1 rap la art.229 alin.1 lit.d și alin.2 lit. b Cod Penal şi  furt,  faptă prev. de art.228 alin.1 Cod Penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.1 Cod Penal și a art. 113 și următoarele Cod Penal. 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în data de 04.05.2023, în jurul orelor 15.50, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpatul Ș.O., care i-a asigurat paza locului faptei, având asupra sa un cuţit, inculpatul A.I. a pătruns în locuința persoanei vătămate C.Ș., din mun. Medgidia, jud. Constanța, prin escaladarea unei ferestre deschise, distrugând plasa de insecte aferentă acesteia, iar din interior a sustras un telefon mobil marca XIAOMI REDMI NOTE, încărcătorul acestuia și două parfumuri, aparținând persoanei vătămate P.G., prejudiciul cauzat fiind estimat la 2700 de lei.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii