Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un sudor a decedat, pe Santierul Naval

ro

26 Feb, 2010 03:54 1472 Marime text
Alţi doi colegi de muncă au ajuns la spital, cu simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Ieri, în jurul orei 13.30, un tânăr de doar 22 de ani a fost găsit fără suflare pe o navă care se afla în docul de uscat al Şantierului Naval Constanţa. Trupul lui Ergean Ali, care lucra ca sudor a fost descoperit de către colegii săi, imediat după pauza de masă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, doctorul de la cabinetul medical a fost cel care a constatat decesul lui Ali Ergean, deces care cel mai probabil este cauzat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon rezultat în urma operaţiei de sudare.

Şi un coleg al acestuia acuza dureri de cap şi a fost transportat imediat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ciobanu Marius, de 22 de ani din Lumina a fost şi internat, deoarece prezenta o formă medie de intoxicaţie cu monoxid de carbon. La o oră şi jumătate după ce acesta a ajuns la spital, la unitatea spitalicească s-a mai prezentat un muncitor, de 42 de ani, coleg cu cei doi, însă care nu a necesitat internare.

Cele trei persoane lucrau la corpul unei nave sub comanda 585 şi erau salariaţi ai Şantierului Naval Constanţa.

Accidentul este cercetat de o comisie formată din inspectori de muncă şi procurori ai Parchetului care vor stabili împrejurările şi cauzele producerii evenimentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii