Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un șofer a încercat să mituiască polițistul care l-a oprit în trafic. Bărbatul și-a recunoscut fapta în fața procurorilor

ro

11 Oct, 2023 15:41 792 Marime text
Foto: DGA facebookLa data de 10.10.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, stabilind o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani și muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit DGA, dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la data de 02.09.2023 de către un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Grădiștea la D.G.A. - S.J.A. Vâlcea, pe care ofițerii anticorupție l-au înaintat de îndată unității de parchet competente.

„În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că, în data de 02.09.2023, în jurul orei 19.30, în timp ce inculpatul în cauză conducea un autoturism pe raza localității Grădiștea, județul Vâlcea, acesta nu a respectat semnificația indicatorului rutier obligatoriu dreapta, circulând astfel, pe contrasens.

După ce a fost depistat în trafic și i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi sancționat contravențional pentru fapta comisă și se va dispune măsura completară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile, s-a deplasat la sediul Postului de Poliție Grădiștea unde, inițial, a oferit suma de 100 de euro agentului de poliție, care a constatat contravenția, sumă pe care, în urma refuzului acestuia, a majorat-o la 200 de euro, pentru ca, în schimb, acesta să nu îndeplinească un act care intră în atribuțiile sale de serviciu.
         
De asemenea, prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a dispus și confiscarea sumei de 200 de euro de la inculpat“ - au mai precizat procurorii DGA.

Pe parcursul cercetărilor, ofițerii de poliție ai DGA – SJA Vâlcea au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.
Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vederea confirmării acordului de recunoaștere.

Citește și: 

Polițiști suspectați că primeau șpagă de la șoferii opriți în trafic! Trei agenți, reținuți pentru luare de mită

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii