Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al 66-lea Un nou termen de judecată în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

24 Mar, 2015 00:00 2228 Marime text
Celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa va fi redeschis, azi, de judecătoarea Corina Cornelia Dăescu, din Curtea de Apel Bucureşti. Acesta este cel de-al 66-lea termen de judecată, cauza fiind trimisă spre soluţionare instanţei mai sus precizate, în luna octombrie 2008.
 
Printre inculpaţii cauzei se numără Radu Ştefan Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, foşti membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa. Conform rechizitoriului, în acest dosar, aproape 40 de persoane sunt judecate în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prin aceste presupuse fapte, ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
În sarcina celor mai sus menţionaţi s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. La termenul trecut, din data de 10 martie, judecătoarea Corina Cornelia Dăescu a amânat procesul din cauza lipsei procedurii cu Nicuşor Daniel Constantinescu, aflat în arest la domiciliu.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza rechizitoriul Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii