Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un medic acuzat că ar fi mutilat din greşeală un bebeluş scapă de judecată

ro

17 Nov, 2016 09:31 1596 Marime text
Un medic din Iaşi este acuzat că ar fi ars din greşeală, un bebeluş în timpul unei proceduri medicale. Judecătorii au prescris însă acuzaţiile astfel încât doctorul de la Spitalul de Copii din Iaşi a scăpat de judecată.

Incidentul ar fi avut loc în 2008, însă abia în 2013 familia bebeluşului a reclamat fapta. La rândul lor, procurorii au avut nevoie de trei ani pentru a trimite dosarul în instanţă. Chiar dacă fapta s-a prescris, judecătorii ieşeni vor continua procesul pentru a putea soluţiona dosarul pe latură civilă, scrie adevarul.ro. 

Potrivit rechizitoriului, mama bebeluşului, Mihaela C.M., a mers cu copilul ei de 27 de săptămâni, în noiembrie 2008, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi. Copilul a fost diagnosticat cu fimoză congenitală, medicii ieşeni recomandând familiei o intervenţie chirurgicală ce urma să fie realizată prin electrocauterizare.

În timpul intervenţiei, al cărei scop era practic circumcizia băieţelului, electrocauterul a provocat arsuri de gradul I şi II în partea dorsală a penisului bebeluşului. În baza expertizelor realizate în timpul anchetei, procurorii ieşeni au concluzionat:

„În concret, culpa inculpatului constă în neadaptarea corespunzătoare a intensităţii curentului de coagulare/tăiere a electrocauterului marca Gimmi Alphatom 400, în sensul că aceasta a fost excesivă, cu consecinţa producerii unei plăgi arse de gradul I-II la nivelul feţei dorsale a penisului, fiind afectate aspectul şi funcţionalitatea acestuia", au precizat procurorii. Aceştia au invocat faptul că, potrivit fişei postului medicului Savu, acesta „răspunde de buna utilizare a apraturii medicale" şi avea obligaţia să se asigure că aparatul folosit funcţionează la parametri normali, înainte de a începe procedura. La Parchet, medicul Savu a spus că este nevinovat de fapta care îi este imputată. „Declarativ, inculpatul nu se considere vinovat de complicaţiile survenite în urma intervenţiei chirirgicale întrucât a respectat întrutotul tehnica şi protocolul operator specific respectivei proceduri medicale", se mai arata în rechizitoriu.

În timpul cercetărilor, însă, procurorii spun că au primit o adresă de la Spitalul de Copii în care se precizează că aparatul folosit de medic nu era defect dar şi că acesta a fost folosit, ulterior, şi la alte intervenţii chirurgicale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii