Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:00 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut medic ginecolog din Constanţa, achitat pentru mită! Procurorii sunt nemulţumiţi

ro

24 May, 2016 00:00 1561 Marime text


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au atacat decizia prin care cunoscutul medic ginecolog Ion Niculescu, fost şef al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi al Spitalului Municipal Mangalia, a fost achitat pentru luare de mită.
 
Mai mult decât atât, acţiunea procurorilor vizează şi achitarea primită în acest dosar de Marcela Alexoiu, asistent-şef la Spitalul Mangalia, acuzată de complicitate la luare de mită şi dare de mită.
 
Contestaţia procurorilor va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.
 
Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la jumătatea lunii iulie 2015.
 
Pe data de 18 aprilie 2016, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, preşedintele Tribunalului Constanţa, a dispus achitarea celor doi. Mai mult decât atât, Teodor Viorel Gheorghe a constatat, în cursul şedinţei de judecată din 27 noiembrie 2015, săvârşirea faptelor de mărturie mincinoasă de către doi martori şi a dispus trimiterea copiei prezentei sentinţe Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.
 
Cei suspectaţi de mărturie mincinoasă sunt, potrivit unor surse judiciare, denunţătorul lui Ion Niculescu, fost şef al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi al Spitalului Municipal Mangalia, dar şi femeia care ar fi trebuit să nască asistată de medicul mai sus amintit.
 
Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în perioada 26 iunie - 27 iunie 2015.
 
Potrivit unor surse judiciare, Ion Niculescu ar fi trebuit să primească suma de 350 de euro pentru o cezariană.

Ti-a placut articolul?

Comentarii