Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut medic din Constanţa a pierdut procesul cu inspectorii de Integritate

ro

25 Sep, 2015 00:00 2134 Marime text
Cunoscutul medic Vasile Sârbu, fostul prorector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a pierdut procesul deschis Agenţiei Naţionale de Integritate!
 
În luna noiembrie 2014, inspectorii de Integritate au anunţat „constatarea existenţei stării de incompatibilitate în cazul lui Vasile Sârbu, întrucât, în perioada 24 noiembrie 2011 - 2 aprilie 2012, a exercitat, simultan cu funcţia de prorector, şi funcţia de director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale - Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii «Ovidius» din Constanţa“.
 
„Astfel, Sârbu Vasile a încălcat atât dispoziţiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora «Funcţiile de conducere […] de prorector […] de director de departament […] nu se cumulează», cât şi dispoziţiile art. 18, alin. (3) din Codul de etică şi deontologie profesională universitară al Universităţii «Ovidius» din Constanţa, potrivit cărora «Este interzisă cumularea mai multor funcţii de conducere de către o singură persoan㻓, se mai arată în raportul ANI.
 
Tot conform inspectorilor de Integritate, Vasile Sârbu a deţinut în cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa funcţiile de prorector (în perioada 1 aprilie 2008 - 2 aprilie 2012) şi director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale (24 noiembrie 2011 - 2 aprilie 2012).
 
Pe data de 18 decembrie 2014, Vasile Sârbu a contestat în instanţă raportul ANI, dosarul fiind trimis spre soluţionare Nastasiei Cuculis, judecător al Curţii de Apel Constanţa. Ieri, magistratul a respins acţiunea promovată de Sârbu, ca nefondată.

Decizia nu este definitivă

Vasile Sârbu a pus bazele învăţământului universitar medical şi farmaceutic la Constanţa, el contribuind la introducerea în România a tehnicii chirurgicale laparoscopice (prima operaţie laparoscopică şi primul transplant de celule pancreatice în diabetul zaharat insulinodependent).
 
Mai mult decât atât, medicul Vasile Sârbu a contribuit la realizarea, la Constanţa, a unui program de transplant renal şi a unui laborator de producere şi diferenţiere de celule stem din măduva ematogenă, cu aplicaţii în diabet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii