Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă la Constanţa! Trei profesori, condamnaţi şi obligaţi să-i înveţe carte pe analfabeţi

ro

18 May, 2015 00:00 2633 Marime text
Dorel Teodor Ţigău, profesor de matematică, Mariana Gabi Costache, profesor de geografie, și Cornelia Bacalu, profesor de franceză, au fost condamnaţi.
 
Pedepsele sunt definitive şi au fost aplicate de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
Ţigău şi Costache au luat câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de patru ani, iar Bacalu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare tot cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani. Cei trei profesori au fost obligaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii constând în activităţi educaţionale specifice învăţământului de masă - gimnazial, liceal, profesional, învăţământului special - programe de alfabetizare şi de recuperare şcolară („A doua şansă”). Mai mult decât atât, ei trebuie să participe la activităţi de evaluare, de informare, de consiliere, de asistenţă educaţională şi psihopedagogică, de orientare şcolară şi profesională, dar şi la derularea măsurilor educative aplicate minorilor, la organizarea şi desfăşurarea obligaţiei de a urma un curs de învăţământ ori de calificare profesională la Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea (cu unităţile şcolare din subordine), pe o perioadă de 80 de zile.

Bani confiscaţi

 Instanţa a mai dispus confiscarea de la Ţigău a sumei de 2.800 de euro, de 2.100 de euro de la Costache şi de 1.350 de euro de la Bacalu, banii fiind „primiţi pentru comiterea infracţiunilor“, conform minutei judecătoreşti. Cei trei profesori au fost judecaţi pentru trafic de influenţă, dosarul fiind deschis aproape de finele examenului de Bacalaureat 2014, sesiunile iunie - iulie şi august - septembrie, desfăşurat în municipiul Tulcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii