Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:37 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza lunii mai În dosarele de corupție instrumentate de DNA au fost condamnați 104 de inculpați

ro

24 Jun, 2016 12:09 1230 Marime text
În cursul lunii mai 2016, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 31 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 104 de inculpați, dintre care: un preşedinte de consiliu judeţean, un vicepreşedinte consiliul judeţean, un primar municipiu, un primar oraş, doi primari comună, cinci judecători, un grefier, opt generali în armată, doi manageri de spital, un medic,doi profesori examen bacalaureat, un director executiv APIA, un om de afaceri, un director general de societate comercială cu capital de stat. 
 
Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 104 de inculpaţi sunt între zece ani  închisoare şi aplicarea amenzii penale.
 
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
 
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.


Sursa foto: antena3.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii