Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suveniruri macabre şi detenţie pe viaţă pentru Blenis şi Niculescu Judecătorii constănţeni scot la mezat „amintiri" de la un triplu asasinat

ro

27 Jan, 2013 22:00 4186 Marime text

blenis_Shyti_Blenis.jpgArticolul 444 din Cod Procedură Penală, referitor la restituirea lucrurilor şi valorificarea celor neridicate, precizează: „Când prin hotărârea penală s-a dispus restituirea unor lucruri care se află în păstrarea sau la dispoziţia instanţei de executare, restituirea se face de către judecătorul însărcinat cu executarea, prin remiterea acelor lucruri persoanelor în drept"

Magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au redeschis, la finele săptămânii trecute, dosarul în care albanezul Shyti Blenis şi Ştefan Niculescu au fost condamnaţi la pedepse pe viaţă pentru presupusa asasinare a familiei Ion şi a fiicei lor Amalia, în Mangalia, în anul 2004. Astfel, la mai bine de cinci ani de la ultima pronunţare în dosar, Tribunalul Constanţa a hotărât să scoată la mezat câteva obiecte confiscate în şedinţa din 12 iunie 2008.

Concret, Portalul instanţelor de judecată arată că, aproape de jumătatea lunii iunie 2008, judecătorii au dispus, ca măsură de siguranţă, confiscarea specială, de la Niculescu şi de la Shyti Blenis, a bunurilor: curea, coliere din plastic alb, lamă de cuţit zimţată, trei pachete ambalaj pentru cartele „Connex" cu numere, husă termobag, două rachete de tenis marca „Wilson", două mingi de tenis şi un recipient pentru apă, bunuri aflate în husa termobag. Bunurile menţionate au fost depuse la camera de corpuri delicte a Tribunalului Constanţa. Tot în 2008, judecătorii au dispus restituirea către părţile civile şi succesori ai victimelor a genţii sport marca Wilson, împreună cu o rachetă de tenis marca Prokennex şi nouă mingi de tenis. După cum precizam şi mai sus, la finele săptămânii trecute, Tribunalul Constanţa a redeschis dosarul triplului asasinat de la Mangalia. În cadrul unei şedinţe publice, magistraţii au admis sesizarea formulată de Compartimentul executări penale din cadrul Tribunalului Constanta. „Constată trecerea în patrimoniul statului a următoarelor bunuri:geantă sport marca Wilson, o rachetă de tenis marca Prokennex şi nouă mingi de tenis, bunuri depuse la camera de corpuri delicte a Tribunalului Constanta.

Dispune predarea bunurilor menţionate către organele în drept a le valorifica potrivit legii", se mai arată în minuta instanţei de judecată. Articolul 444 din Cod Procedură Penală, referitor la restituirea lucrurilor şi valorificarea celor neridicate, precizează: „Când prin hotărârea penală s-a dispus restituirea unor lucruri care se află în păstrarea sau la dispoziţia instanţei de executare, restituirea se face de către judecătorul însărcinat cu executarea, prin remiterea acelor lucruri persoanelor în drept". „În acest scop, sunt încunoştinţate persoanele cărora urmează să li se restituie lucrurile. Dacă în termen de 6 luni de la primirea încunoştinţării persoanele chemate nu se prezintă a le primi, lucrurile trec în patrimoniul statului. Instanţa constată aceasta prin încheiere şi dispune predarea lucrurilor organelor în drept a le prelua sau valorifica potrivit dispoziţiilor legii. Dacă restituirea lucrurilor nu s-a putut efectua deoarece nu se cunosc persoanele cărora ar trebui să le fie restituite şi nimeni nu Ie-a reclamat în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, sunt aplicabile în mod corespunzător dispoziţiile alineatului precedent", conform datelor oficiale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii