Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța LIVE VIDEO. CJ Constanța face precizări despre modernizarea infrastructurii de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN 22/Tariverde (FOTO+VIDEO)

ro

05 Dec, 2023 11:05 1625 Marime text
Consiliul Județean Constanța organizează, marți, 5 decembrie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN 22/Tariverde”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Conferința are loc la amplasamentul lucrărilor, respectiv intersecția dintre DJ 226A cu DN 22.

Printre cei prezenți la eveniment se numără Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, vicepreședinte CJC.
Declarațille LIVE integrale le puteți urmări aici 

 

Mă bucur din tot sufletul că sunteți aici, împreună cu echipa mea de la Consiliul Județean, domnul vicepreședinte Enciu, doamna director de proiecte Elena Georgescu, doamna director de dezvoltare Oana Martin și echipa Drumurilor Județene, cu cei care s-au ocupat de  acest proiect.
 
După cum bine știți, acum vreun an și ceva aproape doi ani, ne-am întâlnit la Mihai Viteazu și am semnat ordinul de  începere a acestor proiecte, proiecte care țin de conectarea acestui traseu al drumului județean cu rețeaua, care practic pune în valoare potențialul economic al zonei, pune în valoare mobilitatea publică și cel mai important lucru contribuie la dezvoltarea acestei zone.

Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost alături de noi și pentru că ați prezentat correct tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă în continuare, a punctat Mihai Lupu. 

Un drum extraordinar de important, finalizat

Așa cum v-am spus, astăzi e un moment extraordinar de important toată lumea începe proiectele, scrie pe hârtie, le desenează, face planșete.Astăzi, împreună cu echipa mea am reușit să finalizăm un drum extraordinar de important, urmând ca până la sfârșitul lunii, toată rețeaua aceasta de drumuri a drumului județean 226 să fie finalizată și recepționată
 
Este o zonă fantastic de de importantă. Nu zic că celelalte nu sunt importante.
 
Gândiți-vă că avem aici obiective economice extraordinare: avem Petromidia, avem zona agricolă, avem în zona turistică, avem Cetatea.

Deci nu aș spune că celelalte zone sunt mai puțin si importante și din punct de vedere economic, dar această zonă este cu o încărcătură istorică și economică extraordinar de importantă, a mai punctat Lupu. 

A luat cuvântul Petre Enciu.

Eu cred că în primul rând, astăzi, luăm parte la un moment extrem de important, unic aș spune, pentru că prin această recepție, la terminarea lucrărilor, deschidem o serie de terminări de lucrări care va avea loc în perioada imediat următoare.

Vor mai fi și alte drumuri pe care le vom recepționa la terminarea lucrărilor, alte două drumuri județene. 
 
 
Sunt și alte proiecte de restaurare și reabilitare de drumuri în lucru. De exemplu, avem proiectul drumului județean 226 A și B, începând de la această intersecție și și până la Crucea. 
 
Proiectul tehnic a fost recepționat de către Consiliul Județean în acest mandat și urmează să scriem cererea de finanțare pentru pentru a încerca să-l finanțăm prin programul pe național regional viitor. 
 
Avem și un contract atribuit în sudul județului, pentru drumul județean Mangalia-Negru Vodă.
 
Este un drum de 30 de kilometri, care este deja înscris pe lista de rezervă a finanțărilor ce vor veni pe programul operațional regional.
 
Aceasta a fost, dacă vreți,  o scurtă prezentarea a finanțărilor europene pentru pentru lucrările de infrastructură rutieră. 
 
Concret, despre acest drum, ce pot să vă spun este că s-a lucrat pe o lungime de 13 km între Histria și Tariverde, a spus Enciu, prezent la eveniment. 

Acest drum a fost făcut de la 0! 

Acest drum a fost făcut de la 0 pentru că fundația a fost refăcută, suprastructura drumului a fost refăcută, s-a lucrat la poduri, la podețe, la rigole, la stații de autobuz, la trotuare.

Și vreau să spun cu acest lucru că să nu confundăm aceste lucrări cu lucrările de asfaltare pentru că repet acest drum a fost făcut de la de la 0, a mai punctat Enciu. 

 


Citește și:

Proiectul de lege care permite reabilitarea Cetății Histria, votat astăzi de Camera Deputaților
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii