Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spălarea imaginii subcomisarului Stoian Poliţistul care a refuzat o şpagă de 1000 de lei, cu "antecedente"

ro

19 Feb, 2011 00:00 2299 Marime text
8_Politist_-_Politia_Transporturi_sediu.jpgDupă ce şi-a petrecut 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, bănuit fiind de oamenii legii că ar fi liderul unei grupări specializate în furtul de uree, Virgil Gheorghe, de 23 de ani, a comis-o din nou. Tânărul a încercat să mituiască un lucrător al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în speranţa că omul legii îi va înapoia una dintre cele două maşini indisponibilizate ca urmare a unei acţiuni de pe data de 20 decembrie 2010. Poliţistul care a refuzat mita se numeşte Marcel Stoian, are gradul de subcomisar, şi lucrează în Poliţia Transporturi din anul 2006. Marcel Stoian a condus Biroul de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului pe Poliţie al Judeţului Constanţa, însă a fost destituit deoarece ar fi fost prins, în flagrant, pe 29 martie 1998, în apropierea Depozitului 4 Sud al OIL Terminal cu 320 de litri de benzină.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins, ieri, în flagrant pe Virgil Gheorghe din Constanţa, în timp ce oferea suma de 1.000 de lei subcomisarului Marcel Stoian din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa. Tânărul Gheorghe dorea ca poliţistul să-i înapoieze una dintre maşinile cu ajutorul căreia a sustras o cantitate de uree şi care în prezent era reţinută pentru cercetări. "În fapt, în luna decembrie 2010, numitul G.V. (nr. Virgil Gheorghe) împreună cu alte persoane, a fost surprins de către agenţi de poliţie în timp ce sustrăgeau o cantitate de uree în zona C.E.T. Constanţa, ocazie cu care au fugit de la faţa locului, abandonând autovehiculele folosite la transportul ureei, acestea din urmă, fiind reţinute pentru cercetări. La data de 18.02.2011, G.V. s-a întâlnit cu ofiţerul de caz - scms. S.M., oferindu-i suma de 1.000 de lei în schimbul primirii unuia dintre autovehiculele reţinute, moment în care a fost prins în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa", au mai arătat oamenii legii.

Trei tone de uree pe jos

În prezent, Virgil Gheorghe este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând să fie prezentat instanţei de judecată arestarea preventivă. Pe data de 20 decembrie 2010, conform celor declarate de anchetatori, Virgil Gheorghe ar fi desfăcut sistemul de siguranţă al unui vagon încărcat cu uree, astfel curgând peste trei tone de încărcătură. Oamenii legii au mai spus că Gheorghe ar fi fost ajutat de mai mulţi indivizi, care au rupt-o la fugă în momentul în are în zonă şi-au făcut apariţia poliţiştii. Aceştia din urmă au fost obligaţi să folosească armamentul din dotare pentru a-i prinde pe presupuşii hoţi. Subcomisarul Marcel Stoian lucrează în Poliţia Transporturi din anul 2006. Stoian a condus Biroul de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului pe Poliţie al Judeţului Constanţa, însă a fost destituit deoarece ar fi fost prins, în flagrant, pe 29 martie 1998, în apropierea Depozitului 4 Sud al OIL Terminal cu 320 de litri de benzină. În anul 1998, Stoian a fost prins de agenţii de pază ai Societăţii OIL Terminal în apropierea Depozitului 4 Sud cu 320 de litri de benzină în portbagajul autoturismului. Subcomisarul Stoian era însoţit de plutonierul major Romeo Drăgan. Dosarul lor a fost înaintat Parchetului Militar, iar în urma cercetărilor procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 19 Feb, 2011 08:16 bai ce tari astia de la dga cind e vorba de altii-dar de politistii care iau mita de ;a proxeneti care vind copii de 12 14 ani ptr sex -le vedeti peste tot in oras abator real baba novac-vind droguri arme fete dar dau si partea cam 30 mi euro pe luna