Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţa finală, dată la Constanţa Trei ani de închisoare cu executare pentru moartea pompierului Ştefan Caimacanu

ro

14 Sep, 2015 00:00 3039 Marime text
Sentinţă finală pentru un bărbat de aproape 30 de ani, din judeţul Tulcea! El a fost condamnat de judecătorii Curţii de Apel Constanţa la închisoare cu executare, după ce, în 2013, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unui pompier.
 
Cel în cauză, Ştefan Caimacanu, a fost acuzat că, la începutul lunii ianuarie 2013, ar fi condus un automobil, deşi consumase alcool înainte de a se urca la volan. La un moment dat, şoferul ar fi pierdut controlul volanului, iar maşina s-a oprit într-un stâlp de beton. În urma accidentului, Adrian Tarhoacă, pompier la stația Măcin, a decedat.
 
Ștefan Caimacanu a fost trimis în judecată la data de 3 septembrie 2014. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Măcin, instanţă care, pe data de 11 martie 2015, l-a condamnat pe bărbat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării.
 
Nemulţumită de decizie, familia pompierului decedat a formulat o contestaţie împotriva pedepsei. Astfel, dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. La finele săptămânii trecute, instanţa a admis apelurile declarate de părţile civile Nicolae Târhoacă, Elena Târhoacă şi Ionuţ Târhoacă, împotriva sentinţei penale nr. 17/11.03.2015 pronunţate de Judecătoria Măcin.
În rejudecare, instanţa a înlăturat din sentinţa penală apelată aplicarea dispoziţiilor privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de trei ani de închisoare, aplicată lui Caimacanu. Drept urmare, Curtea de Apel Constanţa a dispus ca pedeapsa de trei ani de închisoare să se execute în regim de detenţie. Decizia este definitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii