Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 25 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj emoționant al soției pompierului Fripis Daniel Marius, mort la datorie

ro

05 Jul, 2016 20:24 5475 Marime text
”Pensia de urmaș a fiului meu a fost recalculată în  baza noii legi militare, iar Sebi își poate continua studiile în condiții normale de viață. Astăzi pot să afirm că am mulțumirea sufletească că sacrificiul eroului meu drag este apreciat de statul român. Durerea din suflet meu și dorul de Dani nu se vor stinge niciodată...”, a scris pe Facebook Betty Fripis, soția pompierului militar mort la datorie.
 
Că amintim că anul trecut, în luna august, plutonier adjutant Fripis Daniel Marius, în vârstă de 42 de ani, a decedat la datorie. O butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă incendiul cu pături. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină. Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, pentru a stinge butelia. Exact în acel moment s-a produs explozia. Suflul puternic i-a azvârlit casca de protecţie din cap, iar bucăţi mari de metal l-au lovit în faţă. Colegii pompierului spun că Daniel Fripis era complet echipat cu costum de protecţie şi că a respectat protocolul. Din păcate, în urma exploziei, el şi-a pierdut viaţa.
 
Dan Fripis era căsătorit cu Betty Fripis şi era tatăl unui copil de 19 ani.
 
”Născut la data de 09 mai 1973 în Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă.
 
Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent.
 
La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant.
 
Ca și comandant de echipaj și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.
 
Puterea de muncă, pregătirea profesională şi nu în ultimul rând diplomaţia sa au contribuit la mersul bunul mers al intervenţiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier.
 

Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant  Fripis Daniel Marius  şi adresăm familiei îndurerate, sincere condoleanţe”, a scris ISU Dobrogea.
 
Plutonierul Fripis Daniel-Marius a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat post-mortem cu Ordinul „Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de Klaus Iohannis
 
Unitatea ISU din care făcea parte a primit numele său. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii