Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saviuc l-a talharit pe autorul celui mai grav accident

ro

13 Aug, 2009 02:17 4733 Marime text

cap_2.jpgAcoperiţi de măştile tip Halloween, Vasile Saviuc şi Ionel Ciocârlan i-au spart vila lui Viorel Cobzariu

Viorel Cobzariu, autorul teribilului accident petrecut în faţa reprezentanţei Bavaria, anul trecut, pe 29 iulie 2009, care s-a soldat cu peste 40 de victime şi care a fost catalogat drept cel mai grav accident al ultimilor zece ani, a fost victima cunoscuţilor Vasile Saviuc şi Ionel Ciocârlan, care au îngrozit mai multe localităţi cu tâlhăriile lor.

Pentru faptul că l-au tâlhărit pe Cobzariu, pătrunzând noaptea, mascaţi, în vila lui, luându-le ostatice pe soacra şi cumnata acestuia şi apoi fugind cu banii şi bijuteriile sustrase, cei doi au fost condamnaţi la câte zece ani de închisoare. Hotărârea a fost menţinută şi la instanţa de apel, iar recursul celor doi urmează să se judece la Curtea de Apel, pe 17 septembrie. Foarte interesant, prima instanţă care a analizat cazul a respins daunele solicitate de familia Cobzariu, a căror valoare se ridică la 100.000 de lei, pe motiv că ar fi nefondate. Concret, la sfârşitul lunii noiembrie 2005, Vasile Saviuc, împreună cu Ionel Ciocârlan şi cu alte două persoane rămase încă neidentificate, l-ar fi contactat pe Vasilică Gheorghe. Cei cinci s-ar fi deplasat împreună din Valu lui Traian în Constanţa, spunându-i lui Gheorghe că urmează să comită un furt dintr-o vilă aflată în zona Casei de Cultură. După ce au dat târcoale vilei lui Viorel Cobzariu timp de aproximativ două ore, cei cinci s-au întors în Valu. După câteva zile, mai precis în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2005, după ce l-au sunat pe Gheorghe să participe la furt şi au fost refuzaţi, Saviuc, Ciocârlan şi o altă persoană, încă neidentificată, s-au decis să dea atacul. „După ce şi-au pus mănuşi şi măşti tip Halloween, cei trei s-au deplasat pe latura de nord a vilei. Cu ajutorul unor răngi, aceştia au forţat fereastra tip termopan situată la parterul vilei, iar apoi, pătrunzând în interior, au urcat la etajul întâi al imobilului", au arătat judecătorii. Conform instanţei, „mai întâi, autorii au intrat în dormitorul în care se odihnea partea vătămată Bejat Angela, sora soţiei părţii vătămate, unde unul dintre ei s-au urcat în pat, cu genunchii pe pieptul victimei şi a lovit-o cu pumnul în zona feţei". Ulterior, cei trei agresori au pus-o pe femeie pe podea, cu faţa în jos, şi i-au legat mâinile la spate, cu o sfoară. Pentru a nu ţipa, victimei i-a fost pus un căluş, din material textil, iar apoi a fost aruncată o pătură peste aceasta.

vasile_saviuc.jpgProbe „plantate"

După ce au imobilizat-o pe cumnata lui Viorel Cobzariu, atacatorii au intrat în dormitorul soacrei acestuia, Maria Alexa, pe care au legat-o de mâini şi de picioare, iar apoi au închis câinele familiei, rasa Pechinez, într-un dulap. Abia după ce toţi ocupanţii casei au fost imobilizaţi, Saviuc şi persoana necunoscută au început să caute bani şi bijuterii în camerele de la etajul întâi, în timp ce Ciocârlan a coborât la parter, unde se afla seiful şi, cu ajutorul unui polizor electric, a tăiat balamalele acestuia. Instanţa a stabilit că Saviuc, Ciocârlan şi cea de-a treia persoană ar fi sustras bijuterii din aur din seiful lui Cobzariu, în valoare de circa 100.000 de lei, după aprecierea victimelor. Agresorii au părăsit locul faptei în jurul orei 4.10, însă, din nefericire pentru ei, au dat nas în nas cu doi agenţi de poliţie. În această situaţie, Saviuc şi Ciocârlan s-au despărţit, fugind în direcţii opuse, cu oamenii legii după ei. Ionel Ciocârlan a reuşit să scape, însă tovarăşul lui a fost mai puţin norocos şi a fost nevoit chiar să se lupte cu poliţistul. În cele din urmă, acesta a fost imobilizat. În faţa judecătorilor, Saviuc şi Ciocârlan s-au declarat complet nevinovaţi şi au afirmat că este vorba despre o înscenare a poliţiei, probele fiindu-le „plantate". Cu toate acestea, ei nu au reuşit să-i convingă de nevinovăţia lor nici pe magistraţii Judecătoriei Constanţa, şi nici pe cei de la Tribunal, pedeapsa lor fiind de câte zece ani de închisoare, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi, respectiv, ultraj. Rămâne de văzut dacă şi Curtea de Apel Constanţa va menţine decizia, aceasta fiind instanţa care va pronunţa o soluţie definitivă în acest caz.

{mos_ri:Vasile Saviuc,accident}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marimar 13 Aug, 2009 22:48 daca ai stii sa si citesti, nu numai sa te uiti la poze la ca un diafilm ...
  • Prigoana 13 Aug, 2009 15:25 Ce stiri de k*t aveti...accident petrecut anul trecut ...in 2009 ?????? sunteti cam pe langa...