Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:12 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să-l ajutăm pe Șerban Liga Militarilor Profesionişti face un apel umanitar

ro

28 Nov, 2019 11:08 1201 Marime text

În urmă cu puțin timp, pe pagina de Facebook a Ligii Militarilor Profesionişzi, Dănuţ Albu a postat următorul anunţ umanitar: 

"Dragi prieteni, un tânăr camarad ne-a trimis un mesaj cu speranța că în pragul sărbătorilor de iarnă vom fi alături de el și de familia lui":

"Dragi colegi din toată țara, sunt fruntaș Pak Marius din Deva și cu tot respectul, fac un apel către voi, militarii Armatei Române.

Șerban, fiul meu de 2 ani și jumătate a fost foarte încercat în ultimele 7 luni.

Pentru început a fost diagnosticat cu o boală autoimună, denumită Sindrom Kawasaki, pentru care a avut de tras câteva luni bune cu spitalizări și tratamente foarte tulburătoare pentru el și de lungă durată. Ulterior, în urma unui consult psihiatric, a fost diagnosticat cu TSA (tulburări din spectru autist) și sindrom hiperchinetic (ADHD).

Încercăm din răsputeri să facem fața terapiei comportamentale, dar este foarte foarte costisitor. Momentan nu reușim să îi oferim decât o oră pe zi, dar pentru un succes cât mai rapid și o evoluție cât mai bună, ar necesita chiar 2 sau 3 ore pe zi, asta ar însemna costul a 3000 lei pe lună, ceea ce pentru noi este foarte greu pentru că această sumă este tot venitul lunar al familiei... Soția nu lucrează pentru că Șerban necesită asistența permanentă.

Nu mai punem la socoteală ca ar fi imperios necesar terapia de la Constanța cu delfini, care se face o data la 6 luni, costul fiind de 1500 euro/sedinta(ședința fiind de 2 saptamani) +terapia 3 C+terapie senzorială care de asemenea nu ne-o permitem.

Șerban nu se alimentează cu orice, nu putem sa îi oferim orice mâncărică, trebuie o dietă fără gluten, este foarte costisitoare...


Lucrez peste program în construcții, mă zbat zi si noapte, dar, cheltuielile cu tratamentul, întreținerea casei și coșul zilnic mă doboară... nu mai fac față, simt că nu mai am putere să merg mai departe.

Acum în pragul sărbătorilor de iarnă, cât stă în puterea fiecăruia, va rog dacă puteți sa ne ajutați și să ne susțineți pentru a putea oferi lui Șerban o recuperare cât mai rapidă și o viața de copil cât de cât normală.

Noi, îl așteptăm pe Moș Crăciun cu bradul împodobit... și cel mai frumos cadou posibil este ca Șerban să poată fi tratat mai departe și să se facă bine.
Vă mulțumesc tuturor pentru că ați citit povestea noastră!"

Pentru cine dorește sa ne ajute contul este:

IBAN : RO98 RZBR 0000 0600 1766 0583
Moneda : RON
Nume banca : Raiffeisen Bank
Cod Swift : RZBRROBU
Titular Marius Ciprian Pak

Haideți băieți să-l ajutăm pe tânărul nostru camarad. Să dăm dovada de solidaritate și camaraderie. Orice bănuț este bine venit pentru Șerban.

Vă mulțumim!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii