Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:54 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a întâmplat în Constanţa, acum trei ani - una dintre cele mai mediatizate crime din România

ro

04 May, 2015 00:00 1438 Marime text
Ieri s-au împlinit trei ani de la comiterea uneia dintre cele mai mediatizate crime din România! Este vorba despre moartea Larei Şaban, de 27 de ani, din Constanţa, care şi-a găsit sfârşitul într-un apartament situat în buricul municipiului.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, pe când era procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Conform magistratului, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu (fost jandarm) ar fi ucis-o pe Lara Şaban, sora primului menţionat, „cu scopul de a o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 de euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei“. Trupul Larei Şaban a fost găsit într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au susţinut că sunt nevinovaţi şi ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul în care a avut loc crima. Ulterior, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei aproape de Năvodari, unde şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel, familiile lor vor avea de suferit. Pe data de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul tinerei într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu (fost jandarm) au fost deferiţi justiţiei, judecaţi şi apoi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Plângeri la adresa procurorului Bodean

Andrei Bodean a fost acuzat de familia Larei Şaban de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Concret, magistratul a fost acuzat de înstrăinarea în mod abuziv a sumei de peste 122.000 de dolari (găsiţi într-un seif din casa Larei), dar şi a fetiţei femeii politicianului turc Huseyin Avni Sipahi, primarul unui sector din Istanbul, cel despre care s-a spus că este tatăl minorei. La începutul anului 2013, Bodean a fost delegat la Serviciul Teritorial Anticorupţie Constanţa al Direcţiei Naţionale. În data de 9 mai 2013, magistratul a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii