Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răpită şi batjocorită în numele tradiţiei ţigăneşti O minoră de 17 ani, din Constanţa, ar fi fost violată

ro

01 Aug, 2014 00:00 1977 Marime text
Două familii de etnie rromă care locuiesc în acelaşi cartier din Constanţa au avut discuţii despre o posibilă căsătorie între cei doi copii ai lor. Familia fetei nu a fost de acord şi nu au ajuns la nicio înţelegere. De aici şi până la răpiri şi viol se pare că nu a mai fost decât un pas.

Ieri, în jurul orei 09.00, Laurenţiu Maxim Olteanu, însotit de un cumnat, Memis Levent, şi de alte două persoane de sex feminin, ar fi mers la locuinţa unei minore. Prin presiune și amenințări față de alte rude și vecini, au luat din casă o minoră de 17 ani, s-au urcat într-un taxi şi au plecat. Oamenii legii au efectuat căutări la domiciliul mai multor rude, însă minora nu a putut fi găsită. Astăzi, la Secţia 3 de Poliţie a fost primită o sesizare potrivit căreia o minoră de 17 ani a fost luată împotriva voinţei sale de la domiciliu şi dusă într-un loc necunoscut de către Laurenţiu Maxim Olteanu. Apelul a fost făcut prin 112 chiar de tatăl fetei, Enghin Memet. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, acolo unde cele reclamate de bărbat erau confirmate de declaraţiile vecinilor. Anchetatorii s-au deplasat şi la domiciliul presupusului autor, însă nu au găsit nici minora, nici autorul.

Potrivit unor surse, minora ar fi fost violată. Din câte se pare, cele două familii de etnie rromă sunt vecine, iar Laurenţiu Maxim Olteanu şi minora erau prieteni. Din acest motiv, părinţii băiatului au cerut acordul părinţilor fetei pentru căsătoria celor doi copii, însă părinţii fetei nu au fost de acord. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii