Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:57 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre vine azi la Înalta Curte. Unul dintre dosarele sale va fi redeschis

ro

03 Jun, 2016 00:00 1823 Marime text


Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va avea loc un nou termen în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fot deferit Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de Sorin Strutinsky.
 
În prezenta cauză au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.   
 
Termenul de azi este al optulea.
 
În prezentul dosar, Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracțiuni), de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese, în formă continuată (12 acte materiale).
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Ti-a placut articolul?

Comentarii