Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, fostul viceprimar al Constanţei şi Sorin Strutinsky, azi, la Înalta Curte (rechizitorii)

ro

24 Jun, 2016 00:00 2239 Marime text


Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fost judecător din Curtea de Apel Constanţa, va redeschide azi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fot deferit Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, şi de Sorin Strutinsky. În prezenta cauză au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.  
 
Termenul de azi este al cincilea.
 
În cauză, Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracțiuni), de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese, în formă continuată (12 acte materiale).
 
La termenul trecut, Mariana Ghena a admis cererea formulată de Mazăre şi de Strutinsky, dispunând revenirea cu adresă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, „în vederea indicării pentru fiecare dintre încheierile pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi în cursul urmăririi penale, prin care au fost încuviinţate măsuri de supraveghere tehnică, a ordonanţelor de delegare privind punerea în executare de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul DNA - Serviciul Tehnic, urmând a se face precizarea, totodată, dacă beneficiarii secundari (...) au calitatea de organe de urmărire penală şi, dacă nu, în ce temei legal au fost desemnaţi beneficiari secundari şi care sunt activităţile pe care le-au desfăşurat efectiv în această calitate“.

Declasificarea mandatului de siguranţă naţională în cazul lui Arpad Paszkany

Mai mult decât atât, magistratul a mai dispus efectuarea unei alte adrese către Compartimentul Documente Clasificate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi solicită să se efectueze demersuri pentru „declasificarea mandatului de siguranţă naţională (...) în cazul numitului Paszkany Arpad (n.r. al cărui nume a fost vehiculat ca denunţător în cauză) şi a încheierii care a stat la baza emiterii acestui mandat, precum şi pentru declasificarea încheierii în baza căreia a fost emis mandatul (...), cu menţiunea că probele aflate la dosarul cauzei au fost obţinute în baza mandatului (...)“.
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
În perioada 1990 - 1991, Mariana Ghena a fost judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.

Citeşte şi 

DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre - Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii