Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pus şef de Ministerul Educaţiei, cercetat în stare de arest de procurorii DNA Constanţa

ro

27 Jul, 2013 00:00 2554 Marime text
Ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au admis solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa referitoare la arestarea preventivă a lui Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Decizia instanţei de judecată mai sus precizate nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Gheorghe Amza, fost preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, este acuzat de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Conform DNA, în cursul lunii iulie, „inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, cu ocazia desfăşurării examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie, a primit, prin intermediar, de la mai mulţi elevi participanţi la examenul de Bacalaureat, suma de 3.000 de euro şi a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei şi a serviciilor de masă, cu titlul de mită”. „Banii au fost primiţi pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de Bacalaureat.

Ca urmare, la data de 5 iulie, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziţia elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condiţiile în care acestea aveau caracter confidenţial. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane”, au conchis organele de anchetă. Foarte interesant! Gheorghe Amza a fost, conform unor surse bine informate, preşedintele comisiei de Bacaluareat la centrul de la Liceul „Ion Bănescu” mai mulţi ani la rând. Mai trebuie menţionat faptul că preşedinţii centrelor sunt numiţi de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin ordin de ministru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii