Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:07 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prosoape contrafăcute

ro

20 Mar, 2013 00:00 576 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud - Agigea din direcţia Pakistan 4.740 de prosoape susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 de lei dacă ar fi fost originale.

Ieri, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din Pakistan pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În container au fost descoperite 4.740 de prosoape din bumbac, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Prosoapele, inscripţionate cu însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute, au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimise spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean pakistanez în vârstă de 46 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b. din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii