Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinşi cu peste un kilometru de plase ilegale

ro

06 Nov, 2012 00:00 1375 Marime text
Sâmbătă, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din Isaccea au efectuat verificări asupra unei lotci în care se aflau două persoane domiciliate în judeţul Tulcea.

Cei doi pescari, care pescuiau pe fluviul Dunărea, aveau asupra lor o avă în lungime de 80 de metri, pentru care nu aveau autorizaţie, precum şi patru kilograme de peşte.

Plasa, ambarcaţiunea şi două vâsle au fost confiscate, iar peştele a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au observat duminică, la ora 09.00, la aproximativ 100 de metri de plaja Corbu, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau trei pescari.

În urma controlului ambarcaţiunii, au fost descoperiţi opt saci din rafie în care se aflau 12 plase de pescuit din nylon, în lungime de 1.260 de metri şi 13 kilograme de peşte.

Cei trei pescari din judeţul Constanţa nu au putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea unor activităţi de pescuit comercial, astfel încât poliţiştii de frontieră au confiscat ambarcaţiunea, motorul şi plasele de pescuit, iar cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 88 de lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru nedeţinere a licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial, deţinerea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit şi deţinerea şi utilizarea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii