Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:20 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție. Sirenele vor suna astăzi la Constanța. Nu intrați în panică. Semnificația semnalelor acustice

ro

08 May, 2019 08:47 761 Marime text
Un nou exercițiu lunar de verificare a sistemului de avertizare și alarmare publică este programat în această dimineață, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10:00 şi 11:00.

Potrivit Primăriei Constanța, pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

„Vă readucem aminte că acesta este doar un exercițiu și rugăm constănțenii să nu intre în panică la auzul sirenelor” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii