Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Preşedintele" Baroului din Bacău, achitat la Constanţa într-un dosar de fals intelectual

ro

24 Feb, 2013 23:11 2255 Marime text
Judecătoria Constanţa l-a achitat pe băcăuanul Vasile Botomei, despre care s-a spus că practică în mod ilegal şi abuziv profesia de avocat şi că, mai nou, şi-ar fi înfiinţat un Barou propriu în Bacău. În şedinţa de vineri, completul de judecată P2, prezidat de magistratul Alina Lefter, din cadrul Judecătoriei Constanţa, a decis să-l achite pe Botomei pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată deoarece fapta nu a fost săvârşită de bărbat.

Mai mult decât atât, faţă de Vasile Botomei s-a încetat procesul penal pentru săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale. De menţionat că Judecătoria Constanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român - Ministerul Economiei şi Finanţelor - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bacău şi l-a obligat pe Botomei la plata sumei de 68.763 lei, cu titlul de daune materiale. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru celelalte părţi. La jumătatea lunii mai 2006, jurnaliştii de la Deşteptarea.ro susţineanu că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău l-au trimis în judecată pe Vasile Botomei, cu şase capete de acuzare: „În primul rând exercitarea fără drept a unei profesii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, Botomei este acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual, evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Referitor la prima acuză, procurorii de la PJB susţin că Botomei a exercitat fără drept acte specifice activităţii de avocatură, în dosarul nr. 6381/2002 al Tribunalului Bacău. «În litigiul comercial intervenit între Parohia Înălţarea Domnului şi SC Luranda SRL s-a format dosarul nr. 6381/2002 pe rolul Tribunalului Bacău», se specifică în rechizitoriu. În acest dosar, învinuitul a reprezentat pârâta în calitate de «consilier juridic», condiţii în care instanţa i-a solicitat, la termenul de judecată din data de 25 septembrie 2002, să facă dovada angajării sale în această calitate. Ulterior, învinuitul a prezentat instanţei doar o procură judiciară întocmită la data de 27 februarie 2004, prin care a fost împuternicit de către pârâtă doar ca «jurist». Cu toate acestea, învinuitul a continuat să reprezinte pârâta şi a desfăşurat în faţa instanţei activităţi specifice profesiei de avocat: a solicitat probe şi a pus concluzii pe fond", potrivit Deşteptarea.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Baroul Bacau-UNBR 01 May, 2013 18:44 Vasile Botomei este om cinstit. Este singurul doctor indrept din Bacau. A avut curajul sa infiinteze Baroul Bacau care nu era infintat de ceilalti avocati.Este un avocat de mare pregatire si mare clasa.Procesul intentat la plangerea celorlalti avocati s-a dovedit tendentioasa. Felicitari Botomei!