Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:39 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţi de luare de mită Poliţiştii din Port cer să fie puşi în libertate

ro

13 May, 2015 00:00 1046 Marime text

Agenţii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa (Cristian Buga, Nicolae Zanet şi Sorin Coşmeanu), acuzaţi de luare de mită, cer să fie puşi în libertate.
 
Ieri, cei trei au formulat câte o contestaţie împotriva deciziei luate de judecătoarea Antoaneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, care le-a respins cererile privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu ori a controlului judiciar, ca nefondate.
 
Contestaţiile celor trei vor fi soluţionate de Curtea de Apel Constanţa.
 
Buga, Zanet şi Coşmeanu au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de civilii Florin Mustăţea, Costel Bobric, Sorin Daniel Moraru, Cristina Stoica şi Luca Toader. Procurorii arată că, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SC OT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“.

Maşinile de serviciu, percheziţionate

„În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite, în continuare, sustragerea de combustibili din Portul Constanţa. La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii