Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SIPI Constanţa, evaziune fiscală şi spălare de bani Patru persoane, deferite Justiţiei după zeci de percheziţii

ro

22 Jun, 2015 00:00 2700 Marime text
Conform oamenilor legii, mai multe persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul prestărilor de servicii şi construcţiilor
 
​Cinci persoane au fost trimise în judecată de procurori constănţeni în dosarul celor aproape 30 de percheziţii efectuate, aproape de jumătatea lunii aprilie, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa. Concret, în faţa judecătorilor din Tribunalul Constanţa au fost trimişi Vasile Căpitanu, Alexandru Oltean, Nelu Encică, Mahir Iusuf, Romică Macovei. Până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
În timpul percheziţiilor, care au vizat 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul prestărilor de servicii şi construcţiilor, au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile şi computere. În cauză, procurorii au calculat un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro statului român.
 
Amintim că, potrivit anchetatorilor, persoanele în cauză sunt suspectate că, în perioada 2012 - 2014, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de produse şi prestări servicii de la societăţile SC Vasbac Auto SRL, SC Venucart Auto SRL, SC Creativ Top Construct SRL, producând un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro bugetului statului. La data mediatizării dosarului, oamenii legii au susţinut că în sarcina lui Vasile Căpitanu s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al SC Venucart SRL, în perioada ianuarie 2012 - decembrie 2014, ar fi emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, aducând prejudicii la bugetul consolidat al statului cu TVA, sumă dedusă de către aceste din urmă societăţi.
 
Aşa cum arătam şi la momentul mediatizării dosarului, Venucart SRL are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Ion Ghiculescu nr. 60. Asociat unic şi administrator în firmă este Gheorghe Sebastian Moţoc, de 31 de ani, din Râmnicu Vâlcea.
 
Vasbac AUTO SRL are sediul pe strada Ştefan cel mare nr. 90, municipiul Constanţa. Unitatea are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule“. Unicul asociat şi administrator apărea Vasile Cristache, de 28 de ani, din Constanţa. Acesta mai este administrator al Com Andrei Class SRL, din Suceava, radiată, al Finance Invest Construct SRL, radiată, din Iaşi, şi al Fragomet Com SRL, radiată, din Iaşi. El mai figura ca asociat în Com Andrei Class SRL, din Suceava, radiată, în Finance Invest Construct SRL, radiată, din Iaşi, în Forex Metal Star SRL, în lichidare, din Iaşi, în Fragomet Com SRL, radiată, din Iaşi, în Iovy Metal Construct SRL, din Iaşi, în Metareg Trans SRL, din Iaşi, în lichidare, şi în Moon Star Company SRL, din Iaşi.
 
SC Zan Speed Logistic SRL are sediul în municipiul Constanţa, aleea Egretei nr. 2, şi are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri“. Unicul asociat şi administrator era Marian Grecu, de 45 de ani, din Hârşova. Potrivit vrajitorul.eu, la finalul anului 2013, firma a declarat o cifră de afaceri de 908.010 lei, un profit net de 4.124 de lei şi doi angajaţi.
 
SC Gama Pro Electric SRL este o firmă din municipiul Constanţa, cu sediul pe strada Mureşului nr. 10, înregistrată la data de 2.03.2010, având ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi al televizoarelor“. Ca unic asociat şi administrator figura Marius Ion, de 27 de ani, din Constanţa. Acesta mai apărea ca asociat în Ion V. Marius Întreprindere Individuală. Potrivit vrajitorul.eu, firma a declarat, la finalul anului 2013, o cifră de afaceri de 723.518 lei şi cinci angajaţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii