Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru persoane decedate, printre care şi un copil Minivacanţa prelungită de pe litoral, umbrită de evenimente dramatice

ro

15 Aug, 2016 00:00 1757 Marime text
 

Minivacanţa prelungită de pe litoral a fost umbrită de evenimente dramatice pe raza judeţului Constanţa. Un copil de numai doi ani a murit întrucât a căzut de la etajul trei, un tânăr de 29 de ani a murit într-un accident de muncă în Portul Constanţa Sud Agigea, două persoane au murit înecate în valurile Mării Negre, iar alte patru persoane au fost la un pas de moarte în marea agitată.
 
Astfel, vineri a fost anunţat faptul că un tânăr de 29 de ani care lucra ca docher în Portul Constanţa Sud Agigea a murit, cu o zi în urmă, într-un accident de muncă produs în incinta Romtrans. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă spun că victima, Alexandru Potârg, lucra la un punct de manipulare a mărfurilor, iar joi, în jurul orei 10.00, împreună cu încă doi colegi, ar fi vrut să mute un vagon pentru cereale cu ajutorul unui utilaj de care au agăţat o parâmă. Din neatenţie sau din neglijenţă, tânărul de 29 de ani ar fi rămas prins între vagonul pe care voiau să-l mute şi utilajul folosit în acest sens. Iniţial, docherul a fost rănit grav, iar colegii săi au chemat o ambulanţă, care l-a şi dus la spital. Alexandru a ajuns conştient în braţele medicilor, care l-au supus imediat unei intervenţii chirurgicale. Din păcate însă, în cursul după-amiezii de ieri, tânărul de 29 de ani a murit la spital. Inspectorii de muncă au iniţiat o anchetă, au stat de vorbă cu colegii care au asistat la tragedie, iar acum urmează să se stabilească din ce cauze a fost posibil cumplitul accident şi dacă muncitorii respectau normele de protecţie impuse de lege.
 
Tot vineri, un echipaj de la Descarcerare din cadrul ISU „Dobrogea” a intervenit la Cernavodă, unde un TIR plin cu nisip s-a răsturnat în sensul giratoriu de la ieşirea de pe Autostrada Soarelui. Şoferul autotrenului a rămas încarcerat, după care a fost scos de echipajul de la Descarcerare şi predat medicilor de la Ambulanţă, care l-au transportat la Spitalul din Cernavodă. Victima prezintă răni la cap şi la un picior. Cauzele producerii accidentului urmează să fie stabilite.

13 august, zi cu ghinion 

Ziua de 13 august a fost una cu ghinion. Încă de dimineaţă, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) a fost solicitat în staţiunea Jupiter, pentru un posibil caz de înec. Persoana a fost scoasă din apă, însă pericolul nu a trecut, întrucât se afla într-o stare critică. În ciuda eforturilor medicilor, persoana, care trebuia să fie transportată cu elicopterul la Spitalul Judeţean Constanţa, a decedat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani.
 
Un apel primit la 112 anunţa, după câteva minute, că o altă persoană se află în pericol de înec, de data aceasta în Olimp. Persoana care se afla la un pas de înec în Olimp a ieşit din apă. Conform SAJ, aceasta se simţea bine.
 
La scurt timp, un copil de 14 ani şi tatăl lui de 42 de ani, din judeţul Sibiu, au fost la un pas să moară înecaţi în dreptul plajei Adras! Băiatul a intrat să înoate, deşi steagul roşu arborat pe plajă interzice scăldatul. Valurile l-au purtat spre larg. Îngrijorat, tatăl său l-a văzut şi s-a dus după el, însă nu a scăpat de furia valurilor. Familia şi turiştii au alertat autorităţile. Din fericire, salvamarii îi zăriseră deja şi s-au dus înot, dar şi cu sk jet-ul după ei. „Intervenţia a fost extrem de dificilă, cei doi au fost aduşi la mal cu greu. Înghiţiseră multă apă, erau extenuaţi, aproape leşinaţi. Au primit imediat îngrijiri medicale pe plajă. Au fost preluaţi, cu funcţii vitale, de o ambulanţă SAJ şi una SMURD, fiind transportaţi la spitalul din Mangalia”, a declarat şeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteş.
 
În jurul prânzului, pompierii au fost solicitaţi la ieşire din Techirghiol, spre Moviliţa, la o fermă unde a izbucnit un incendiu la o vegetaţie uscată şi cauciucuri. Au ars în jur de 20 de cauciucuri.
 
După un timp, cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate să intervină la Saturn, în zona Hotelului Cerna, unde o persoană se afla în pericol de înec. Aceasta a fost scoasă din apă şi s-a început protocolul de resuscitare. Din nefericire, a fost declarat decesul bărbatului, în ciuda eforturilor medicilor. Timp de o oră, acesta a fost resuscitat de doctorul Vlad Mihai, de la elicopterul SMURD. Avea numai 49 de ani! Conform informaţiilor noastre, era din Galaţi. A fost a doua persoana care şi-a pierdut viaţa în ziua de 13 august pe litoral.
 
După-amiază, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa a fost solicitat printr-un apel la serviciul unic de urgenţă 112 să intervină pe plaja Meridian din Mamaia. O tânără s-a înecat în valurile mării, iar medicii au transportat-o de urgenţă la spital, iar viaţa acesteia a fost salvată de către medici. Femeia este acum conştientă şi stabilă.
 
Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa a fost solicitat, în jurul orei 18.00, printr-un apel la serviciul unic de urgenţă 112, să intervină în Constanţa, pe strada Albăstrelelor. Un copil de doar doi ani a căzut de la etajul trei. Din nefericire, micuţul a murit în urma impactului cu solul, iar trupul acestuia a fost predat poliţiei. Micuţul avea un frate geamăn şi încă un frate mai mare, de şapte ani. Copilul se afla într-un pătuţ amplasat chiar lângă geam, care era deschis. Acesta s-a căţărat şi a căzut în gol de la etajul trei. Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pe numele mamei.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii