Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palestinianul care-si droga victimele refuza expulzarea

ro

18 Dec, 2009 00:51 1541 Marime text

instanta.jpgTrei studenţi străini i-au căzut victime palestinianului pe care Egiptul refuză să-l repatrieze

Attalla Mohamed Attalla, palestinianul care s-a adresat instanţei solicitând să nu fie expulzat din România după ce a executat pedeapsa primită pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, este la un pas de a-şi face bagajele, după ce judecătorii i-au respins cererea. Potrivit sentinţei prin care fusese condamnat la închisoare în România, la începutul anilor 2000, palestinianul obişnuia să-şi adoarmă victimele cu diazepam şi să le fure banii din casă.

În prezent, Tribunalul Constanţa i-a respins contestaţia la executare formulată cu privire la dispoziţiile de a fi expulzat din ţară, astfel că palestinianul s-a aruncat la mila Curţii de Apel, arătând în cererea depusă că şi-a făcut aici o familie şi că, în plus, Republica Arabă Egipt refuză să-l primească. În 2002, Attalla a fost condamnat la o pedeapsă de şapte ani de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie. Potrivit procurorilor constănţeni, acesta venise în România în 1994, pentru a urma cursurile unei facultăţi, însă, în 1996, acesta a abandonat studiile şi a înfiinţat firma Alta-Al Iaşi, din care s-a retras un an mai târziu. Procurorii îl acuză că, în luna ianuarie 2000, acesta ar fi mers la locuinţa părţii vătămate Chahrour Mohine, un cetăţean libanez, student la Facultatea de Medicină, şi s-ar fi prezentat drept vecinul acestuia, rugându-l să-i împrumute suma de 2.000.000 de lei vechi, pe care ar fi urmat s-o restituie în maxim trei zile. A doua zi, Attalla a venit din nou la „vecinul" său şi s-a scuzat că nu are să-i dea banii, dar i-a oferit în schimb un pachet de prăjituri.

Prăjituri cu diazepam

Victima a refuzat, însă, în ziua următoare, Attalla s-a prezentat cu aceeaşi placă, forţându-l practic să mănânce măcar o prăjitură. În mod nu neapărat suspect, Chahrour Mohine a adormit instantaneu după ce a mâncat prăjitura. Când s-a trezit, şi-a dat seama că „vecinul" plecase, iar din locuinţă îi lipsea suma de 1.200 de dolari. Un an mai târziu, Attalla pare să fi procedat la fel cu Mikolaos Antonious, un student grec căruia mai întâi i-a cerut împrumut 500.000 de lei vechi, iar apoi l-a adormit cu prăjituri şi i-a furat cei 160 de dolari din portofel. Victima a declarat apoi la Poliţie că-şi aduce aminte doar că a fost trezit la un moment dat de suspect, care i-ar fi cerut să încuie uşa după el. La cinci luni după întâmplarea asta, palestinianul l-a cunoscut pe Antonios Roussous, un alt student grec, pe care, însă, l-a adormit cu diazepam turnat în cafea. Când s-a trezit, a constat că-i lipsea plicul cu bani, în care avea 1.600 de dolari şi 3.500 de drahme. În cele din urmă, Attalla Mohamed a fost prins, iar în faţa anchetatorilor a avut o atitudine oscilantă, ba recunoscând acuzaţiile, ba negându-le. Palestinianul a fost găsit vinovat de judecătorii constănţeni şi condamnat la o pedeapsă de şapte ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Totodată, instanţa a dispus ca palestinianul să fie expulzat din România după executarea pedepsei. După ce a petrecut patru ani în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Attalla a fost eliberat condiţionat şi ar fi trebuit să fie expulzat. Totuşi, omul s-a adresat instanţei şi le-a cerut să înlăture această prevedere din pedeapsă, pe motiv că nu are unde să plece, din moment ce Egiptul refuză să-l repatrieze. Mai mult, individul a arătat că şi-a făcut o familie în România. După ce au analizat cazul său, judecătorii Tribunalului Constanţa au respins contestaţia la executare formulată de acesta, pe motiv că este inadmisibilă. Nemulţumit, palestinianul s-a adresat şi Curţii de Apel Constanţa, dosarul urmând să fie judecat şi de această instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii