Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păgubiţii Vectra, amânaţi pentru luna august Zeci de termene de judecată într-un dosar cu prejudiciu de 5,5 milioane de euro

ro

12 Jul, 2014 00:00 2469 Marime text
Judecătorul Lucian Lică din cadrul Tribunalului Constanţa a amânat pentru luna august dosarul cunoscut generic „Păgubiţii Vectra“. În cauză, potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aproape 190 de persoane ar fi fost induse în eroare de Adrian Roșu, Gabriel Moise şi Cosmin Moldoveanu, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL.

Cei mai sus precizaţi s-ar fi angajat, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa. Organele de anchetă susţin că părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 de euro pentru un apartament). Mai mult decât atât, oamenii ar fi fost menţinuţi în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie-construire, întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa, din luna decembrie 2012. Următorul termen (al 32-lea) a fost stabilit pentru data de 11 august, când va fi adus în faţa completului de judecată raportul de expertiză contabilă. Tot atunci, se va discuta şi oportunitatea menţinerii măsurilor preventive în ceea ce priveşte firmele SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL.

„La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu au cunoscut împrejurarea că o parte din terenurile pe care urmau a fi construite imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi“, potrivit DNA. Procurorii mai susţin că „banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare“. „În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate, astfel că acestea au renunţat să uzeze de mijloacele prevăzute în legea civilă pentru recuperarea pagubelor create. În această modalitate, părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 de euro şi 282.500 de lei“, au conchis procurorii Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii