Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:05 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au luat o nouă decizie în dosarul „Păgubiţii Vectra“! Aproximativ 200 de părţi vătămate

ro

14 Jul, 2018 00:00 1352 Marime text
Celebrul dosar „Păgubiţii Vectra“, cauză instrumentată de procurorii DNA Constanţa, a fost amânat pentru data de 12 septembrie. Procesul se află la Tribunalul Constanţa, iar noul termen a fost stabilit pentru audierea unui martor şi având în vedere lipsa raportului de expertiză.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA, conform cărora, „în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, inculpaţii Roşu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane (părţi vătămate, în cauză), angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa“. „Părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 de euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire, întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial“, se mai arată în documentele celor de la DNA.
 
Reamintim că, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a decis ca Adrian Roşu să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. Asta în timp ce Gabriel Moise a fost condamnat tot la 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Mai departe, Cosmin Moldoveanu s-a ales cu 18 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni.
 
Cele trei firme au primit câte o amendă în cuantum de 900.000 de lei. Instanţa a dispus acordarea unor despăgubiri de câteva milioane de euro către cele aproape 200 de părţi civile.
 
În noiembrie 2016, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus rejudecarea dosarului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii