Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă decizie într-unul dintre dosarele şefului CJC SC Rom Coman SRL, interdicție de dizolvare sau lichidare (rechizitoriu)

ro

03 Jul, 2015 00:00 685 Marime text
Judecătoarea Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti, a menţinut măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare luate faţă de societatea comercială Rom Coman SRL.

Decizia a fost luată în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost deferit Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, alături de alte persoane, şi poate fi atacată cu contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Conform rechizitoriului, în perioada 2010 - 2012, Nicuşor Daniel Constantinescu ar fi efectuat plăţi nelegale către RAJDP Constanţa în cuantum de 20.254.603,36 de lei, reprezentând contravaloarea unor lucrări de împădurire, „fără a fi îndeplinite condiţiile impuse prin HCJ Constanţa nr. 310/2009 şi HCJ Constanţa nr. 402/2009 şi fără a exista documente justificative întocmite în condiţiile legii“. Procurorul Bodean a mai spus că „la baza achitării presupuselor lucrări de împăduriri efectuate pe raza judeţului Constanţa, de la bugetul UATJ Constanţa către RAJDP Constanţa, au stat mai multe documente contabile emise de inculpaţii Coman Victor Aurelian şi Popa Daniel Dan, administratori ai SC Rom Coman SRL. În data de 16 iulie 2013, inculpaţii Coman Victor Aurelian şi Popa Daniel Dan au cesionat în mod fictiv părţile sociale ale SC Rom Coman SRL către o persoană de condiţie socială modestă, analfabet, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală“.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 10 iulie.
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, conform www.vrajitorul.eu, SC Rom Coman SRL a fost preluată de Victor Aurelian Coman și Dan Daniel Popa, în anul 2005, de la Nicolae Coman, tatăl lui Victor Aurelian Coman şi fost primar comunist al comunei Aliman. Despre Dan Daniel Popa se spune că s-ar fi aflat la conducerea Agrostral SA, firmă care administra peste 500 de hectare de vie aparţinând proprietarilor din Aliman în momentul în care aceasta a intrat în faliment, el vânzând ulterior societatea cu tot cu terenuri firmei familiei lui Gheorghe Albu, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii