Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:51 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, azi, în faţa judecătoarei care l-a scos din arest la domiciliu (rechizitoriu)

ro

20 Apr, 2015 00:00 1193 Marime text

Tribunalul Constanţa are programat pentru azi, de la ora 9.00, primul termen de judecată în noul dosar al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Constantinescu a fost deferit Justiţiei, în stare de arest la domiciliu, el fiind acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de conflict de interese (nouă infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată).

Pe lista inculpaţilor se mai află Cristian Bogdan Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu (Vasile), Marcel Brâncoveanu Părău, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Culturală Thalia. Conform portalului instanţelor de judecată, părţile vătămate sunt Consiliul Judeţean Constanţa, ANAF, prin AJFP Constanţa, şi Felicia Tăicuţu, fost director în cadrul CJC. La termenul de azi, instanţa ar putea să ia în discuţie propunerile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Conform rechizitoriului, „în cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, împreună cu inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Oproiu Carmen Florentina şi Fundaţia Fantasio, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală“. „În aceeaşi perioadă, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, ajutat de inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan şi Oproiu (Vasile) Carmen Florentina, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, suma de 5.094.836 de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 iunie, cauza fiind repartizată Iuliei Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, cea care îl judecă pe Constantinescu pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal.
 
Oficial DNA
Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro

 
În altă ordine de idei, menţionăm că judecătoarea Valentina Boboc, de la Curtea de Apel Constanţa, va analiza, mâine, contestaţia procurorilor DNA formulată împotriva deciziei Iuliei Cezara Suciu, care i-a înlocuit lui Constantinescu arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Tot Suciu i-a interzis, printre altele, lui Nicuşor Constantinescu să depăşească teritoriul României şi să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Deciziile au fost luate în dosarul CMZ-ului. Reamintim că Valentina Boboc a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele şefului suspendat al CJC, de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, şi a luat faţă de Constantinescu măsura arestului la domiciliu. În cazul în care hotărârea judecătoarei Suciu va fi menţinută, şeful suspendat al CJC rămâne în arest la domiciliu, având în vedere că el a fost deferit Justiţiei sub această măsură preventivă în ultimul dosar.
 
UPDATE1
Cum încearcă DNA Constanţa să anuleze decizia favorabilă lui Nicușor Constantinescu (rechizitoriu)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Procesele lui Constantinescu!
Șeful suspendat al Consiliului Județean Constanța, cinci dosare în judecată. Al 6-lea în lucru (rechizitorii)

 
Procurorul Bodean şi abuzul în serviciu
Nicuşor Constantinescu, urmărit penal din cauza elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (documente)

 
Hotărârea, luată de judecătoarea Valentina Boboc
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu nu iese din arest (referat propunere arestare + rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii