Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea, luată de judecătoarea Valentina Boboc „Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu nu iese din arest (referat propunere arestare + rechizitoriu )

ro

08 Apr, 2015 00:00 2383 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, rămâne în arest. Decizia este definitivă şi a fost luată, ieri, de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, care i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori cu arestul la domiciliu.
 
Strutinsky a fost reţinut pe data de 4 februarie de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. Pe data de 2 martie, DNA l-a deferit Justiţiei pe omul de afaceri, acesta fiind acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Dosarul se află pe masa judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa.
 
Într-un alt dosar, Strutinsky este cercetat pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În cauză este anchetat, în stare de arest preventiv, şi primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni).
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Libertatea lui Strutinsky, decisă de judecătoarea care l-a scos din arest pe Nicuşor Constantinescu? (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii